Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje plečiasi skandalas dėl apnuodytų maisto produktų

Vokietijos vartotojai sunerimę, kad į parduotuves galėjo patekti apnuodytų kiaušinių, kai paukščių pašaruose buvo aptikta dioksinų rašo vokiečių savaitraščio "Der Spiegel" naujienų svetainė.
Parduotuvė Vokietijoje
Parduotuvė Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos maisto pramonė atsidūrė po didinamuoju stiklu, skandalui dėl galimai kenksmingų maisto produktų įgijus didesnį mastą.

Trečiadienį Vokietijos vyriausybė pripažino, kad ši problema gali būti susijusi ir su kitomis šalimis.

Galimai apnuodyti kiaušiniai, dėl kurių kilo sąmyšis Vokietijoje, taip pat buvo eksportuojami į Nyderlandus, Vokietijos žemės ūkio ir vartotojų teisių apsaugos ministerijos atstovas Holgeris Eichele sakė žurnalistams.

Vienai olandų firmai buvo pristatyta 136 tūkst. kiaušinių, tačiau ji buvo informuota apie įtartiną siuntą.

„Europos Komisija buvo informuota. Mes nežinome apie jokias kitas siuntas (Europos Sąjungos) šalims“, – pabrėžė H.Eichele.

Pavojus buvo paskelbtas, kai gyvūnų pašaruose buvo rasta dioksinų, galinčių žmonėms sukelti vėžį.

Nustatyta, kad užnuodytų pašarų šaltinis – šiaurinėje Šlėzvigo–Holšteino žemėje veikianti įmonė „Harles & Jentzsch“, kuri gamybos procese tikriausiai naudojo pramoninius riebalus. Trečiadienį policija atliko kratas dviejuose šios kompanijos biuruose, ieškodama įrodymų.

Manoma, kad iki 3 tūkst. tonų kenksmingų priedų lapkritį ir gruodį galėjo būti parduota 25 pašarų gamintojams, kurių įmonės veikia penkios iš 16 Vokietijos žemių. Nustačius šį faktą, šiaurinėje Žemutinės Saksonijos žemėje buvo uždaryti daugiau nei tūkstantis ūkių, taip pat likviduota per 8 tūkst. vištų.

Vokietijos vyriausybė stengėsi išsklaidyti vartotojų nerimą, teigdama, jog dioksinų kiekis maisto produktuose būtų per mažas, kad sukeltų pavojų sveikatai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius