Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vokietijos diplomatijos vadovas: Donaldo Trumpo išrinkimas žymi naują erą

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris pareiškė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo išrinkimas pažymi naują erą, ir Berlynas sieks greitai užsitikrinti „glaudų ir pasitikėjimu pagristą bei paremtą bendromis vertybėmis transatlantinį bendradarbiavimą“ su nauja Amerikos administracija.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį laikraštyje „Bild“ išspausdintame savo straipsnyje F.-W.Steinmeieris rašo, kad „išrinkus JAV prezidentu D. Trumpą, senasis XX amžiaus pasaulis galiausiai pasibaigė“ ir „tai, kaip rytdienos pasaulis atrodys, dar nenuspręsta“.

Vokietijos užsienio reikalų ministro teigimu, bet koks valdžios pasikeitimas sukelia „neapibrėžtumą, abejones ir daug klaustukų“, tačiau „šiais naujos pasaulines netvarkos laikais“ daug kas yra padėta ant kortos.

F.-W.Steinmeieris sako skatinsiąs laisvą prekybą su Vašingtonu ir ir prisidėsiąs prie Vašingtono pastangų kovoje su ekstremizmu.

Jis teigia esąs įsitikinęs, kad Vokietija „ras Vašingtone bendraminčių, kurie suvokia, kad didelėms valstybėms taip pat reikia partnerių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius