Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos festivalyje „Oktoberfest“ šiemet išgerta daugiau alaus, bet įvyko mažiau muštynių

Vokietijoje kasmet vykstančios alaus šventės „Oktoberfest“ svečiai šiemet per 17 dienų iki pat saulėto praeito pirmadienio išmaukė rekordinį kiekį alaus – 7,5 mln. litrų.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Alus

Nors Vokietijoje tvyro niūrios nuotaikos dėl gilėjančios euro zonos skolų krizės, „Oktoberfest“ šiemet pritraukė apie 6,9 mln. svečių, kurių daugelis vilkėjo tradicines bavariškas odines kelnes arba liaudiškas sukneles, nurodė organizatoriai.

Dauguma „Oktoberfest“ svečių susirenka iš Bavarijos, kurios sostinėje vyksta šis festivalis, tačiau daugiau nei milijonas atvyko į Miuncheną iš užsienio – daugiausiai iš Italijos, JAV ir Australijos.

Skambant nuotaikingai pučiamųjų orkestrų muzikai, besilinksminantys žmonės suvalgė iš viso 118 jaučių ir 53 veršelius. Tačiau tradiciškai populiariausiais patiekalais išliko kepti viščiukai ir kiaulienos dešrelės, kurių buvo suvalgyta šimtai tūkstančių, užgeriant alumi iš litro talpos bokalo, vadinamo saiku (Mass).

„Oktoberfest“ atmosfera iki pat paskutinės dienos buvo nepaprastai puiki", – sakė Miuncheno meras Christianas Ude, kuris šių metų šventę apibūdino kaip „svajonių „Oktoberfest“.

Organizatoriai liko ypač patenkinti, kad šiemet buvo užfiksuotos tik 58 muštynės, per kurias į darbą dažnai paleidžiami sunkūs alaus bokalai, nurodė policija.

Kaip visada, festivalio vadovai pasirūpino vokiška tvarka: šventės vieta jau baigiama sutvarkyti, o radinių biuras informavo apie įspūdingiausius šiemet pamestus daiktus. Tarp jų buvo aštuonių centimetrų gyvas žiogas, raguotas vikingo šalmas, vaikštynė, du ramentai ir dantų protezai.

Radinių biuras priėmė iš viso 4 750 daiktų, tarp jų 1 045 pasus ir 390 mobiliųjų telefonų. Pasimetė 48 vaikai, tačiau jie visi buvo susigrąžinti.

Pirmoji „Oktoberfest“ buvo švenčiama 1810 metais, Bavarijos princo, būsimo karaliaus Ludwigo I vedybų su Saksonijos-Hildburghauzeno princese Therese proga.

Nuo tų laikų ir išliko Miuncheno atrakcionų aikštės pavadinimas „Theresenwiese“. Ši kasmetinė šventė nevyko 24 kartus dėl karų ar choleros epidemijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius