Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 05 /17:30

Vokietijos finansų ministras skeptiškai vertina galimybę susitarti dėl Graikijos skolų

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble antradienį pareiškė skeptiškai vertinantis galimybę, kad Graikija artimiausiomis dienomis susitars su tarptautiniais skolintojais dėl gyvybiškai svarbios finansinės pagalbos.
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble / AP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Graikija

„Šiek tiek skeptiškai vertinu, ar tai bus įmanoma (pasiekti) iki pirmadienio. Tačiau to neatmetu“, – sakė W.Schaeuble, turėdamas omenyje artėjantį Eurogrupės susitikimą, kuriame euro zonos finansų ministrai diskutuos dėl naujos išmokos Atėnams pagal finansinės pagalbos programą.

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis taip pat pareiškė, kad Atėnai derybose su savo partneriais Briuselyje gegužės 11 dieną dar nesitiki susitarti dėl šalį ištikusios skolų krizės, tačiau pridūrė, kad šis sutikimas priartins prie galutinio susitarimo.

„Mūsų diskusijos tikrai bus vaisingos, jos patvirtins mūsų pasiektą didelę pažangą ir bus dar vienas žingsnis galutinės sutarties link“, – sakė jis po susitikimo su ES ekonomikos reikalų komisaru Pierre'u Moscovici.

Prancūzijos finansų ministras Michelas Sapinas po susitikimo su Graikijos kolega Janiu Varufakiu pareiškė, kad įmanoma pasiekti „gerą kompromisą“ dėl Graikijos skolos krizės.

„Esame ties lemiama akimirka ir turime galimybę pasiekti gerą kompromisą“, – sakė M.Sapinas po susitikimo su J.Varufakiu Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius