Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble: Europa neatsuks nugaros Graikijai

Europa neatsuks nugaros Graikijai ir pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) perėmimas suteikia Atėnams puikią galimybę, pirmadienį sakė Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble.
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble'as
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu, kurį antradienį turi išspausdinti dienraštis „Bild“ ir kurio ištraukos buvo paskelbtos iš anksto, W.Schaeuble sako: „Pirmininkavimas pademonstruos Graikijos žmonėms, kad Europa yra jų ateitis“.

Pirmininkavimo ES perėmimas pusmečiui „generuoja tapatybę, pasitikėjimą savimi, pasididžiavimą“, sakė vokiečių ministras ir pažymėjo: „Graikų pirmininkavimas ES yra didžiulė galimybė šiai šaliai ir Europai“.

W.Schaeuble atmetė užuominas, kad Atėnai savo pirmininkavimu gali pasinaudoti kaip proga mažinti spaudimą finansinę pagalbą gavusiai Graikijai vykdyti reformas, ir sakė, kad reformų priežiūros užduotis pirmiausia tenka vadinamajam trejetui – Europos Komisijai, Europos centriniam bankui (ECB) ir Tarptautiniam valiutos fondui (TVF).

W.Schaeuble taip pat atmetė bet kokią naujo Graikijos skolų nurašymo galimybę, bet užsiminė apie galimą tolesnę pagalbą.

„Metų viduryje mes nuspręsime, ar turime dar padėti Graikijai. Jei šalis laikysis savo reformų kurso, jei ji įvykdys būtinas sąlygas, mes jai neatsuksime nugaros“, - sakė W.Schaeuble.

Dabartinė pagalbos programa turi baigtis 2014 metų liepą. Graikijos finansų ministras Janis Sturnaras sekmadienį sakė, kad jo šaliai naujos pagalbos nereikės.

Padrąsinantys W.Schaeuble komentarai pasirodė po to, kai anksčiau pirmadienį nežinomi užpuolikai paleido šūvius į Vokietijos ambasadoriaus rezidenciją Atėnų šiaurėje. Niekas per tą incidentą nebuvo sužeistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius