Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 10 /11:41

Vokietijos vakaruose smarki audra sutrikdė traukinių ir automobilių eismą, virstantys medžiai užmušė penkis žmones

Daugiausia gyventojų turinčioje Vokietijos žemėje smarki audra pirmadienio vakarą nusinešė mažiausiai vieno žmogaus gyvybę, privertė laikinai uždaryti Diuseldorfo oro uostą ir sutrikdė viešąjį transportą, o kai kurie keliai tapo neišvažiuojami dėl nuvirtusių medžių.
Audros padariniai Dortmunde
Audros padariniai Dortmunde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po itin karšto savaitgalio audros su perkūnija, nešančios smarkius vėjus ir liūtis, smogė vakarinei Šiaurės Reino-Vestfalijos žemei, todėl teko maždaug valandai uždaryti trečiąjį pagal dydį Vokietijos oro uostą.

Kaip pranešama, trys žmonės žuvo šios žemės sostinėje, kai medis užvirto ant vienos sodo pašiūrės, kur jie buvo pasislėpę nuo lietaus. Iš sugriuvusio statinio ugniagesiai ištraukė dar tris sužeistuosius, iš kurių du buvo sunkiai sužaloti, informavo žiniasklaida.

Vienas maždaug 50 metų dviratininkas žuvo Kelne, kai ant jo užvirto medis, į kurį, kaip nurodė vietos policija, trenkė žaibas. Dar vienas žmogus žuvo Eseno mieste, mėgindamas išvalyti gatvę.

Dešimt į Diuseldorfo oro uostą atskrendančių lainerių buvo nukreipti kitur, o dar 10 skrydžių – atšaukti. Oro uostas nurodė, kad siaučiant škvalui vėjo gūsių greitis siekė 150 kilometrų per valandą. Skrydžiai vėl buvo atnaujinti 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku.

Antradienį paryčiais nacionalinė geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ nurodė, kad daugelis reisų buvo sustabdyti, o tebevažinėjantys traukiniai smarkiai vėluos.

Nuvirtę medžiai užblokavo kai kurias Diuseldorfo gatves. Tramvajų ir metropoliteno traukinių eismas taip pat sutriko dėl elektros linijų gedimų. Apie dingusią elektrą pranešė ir kai kurie vietos gyventojai.

Audros frontas judėjo toliau į šiaurės rytus, o Vokietijos meteorologijos tarnyba naktį buvo paskelbusi perspėjimus kitiems regionams, įskaitant Hanoverį ir Brėmeną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Audros padariniai Dortmunde
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Audros padariniai Dortmunde

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius