-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 10 /2011 07 11

Volgos upėje nuskendo keleivinis motorinis laivas, yra aukų

Rusijoje sekmadienį nuskendo keleivinis motorinis laivas, kuriuo plaukė beveik 190 žmonių.
Gelbėjami žmonės iš nuskendusio laivo
Gelbėjami žmonės iš nuskendusio laivo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Laivas Volga Rusija

Kaip praneša naujienų portalas newsru.com, motoriniu laivu, preliminariais duomenimis, plaukė 135 keleiviai ir 22 ekipažo nariai.

Motorlaivis „Bulgarija“ nuskendo 13.58 val. Maskvos laiku netoli Siukejevo gyvenvietės Totorijos Kamskoje Ustjės rajone.  Dvi dienas laivas turėjo plaukti maršrutu Kazanė–Bulgarai–Kazanė.

Pranešama, kad vyksta keleivių gelbėjimo operacija, 74 žmonės iškelti į sausumą. Skirtingais duomenimis, žuvo vienas ar du žmonės, tačiau aukų gali būti ir daugiau.

Garlaivis „Bulgarija“ buvo pagamintas 1955 metais, jo greitis – 22 km/val.

AFP/Scanpix nuotr./Gelbėjimo operacija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gelbėjimo operacija

Atnaujinta 18.53 val. Iš Volgoje nuskendusio motorlaivio buvo išgelbėti 167 žmonės, remdamiesi naujausiais duomenimis, pranešė pareigūnai.

„Laive „Arabella“ yra 82 žmonės iš nukentėjusio motorlaivio „Bulgarija“. Dar 85 žmonės išgelbėti kitais būdais“, – pranešė šalies Nepaprastųjų situacijų ministerijos Pavolgio regioninio centro spaudos tarnybos viršininkas Olegas Zugejevas.

Pasak jo, viena moteris žuvo, du žmonės paguldyti į ligoninę.

O.Zugejevas pabrėžė, kad žinomi visų buvusiųjų laive „Bulgarija“ likimai.

Atnaujinta 20.48 val. Iki šiol skelbiama prieštaringa informacija apie tai, kiek žmonių galėjo būti motorlaivyje ir kiek iš jų galbūt žuvo. Nors prieš tai skelbta, kad išgelbėta didžioji dalis plaukusiųjų, dabar gazeta.ru pranešė, kad neaiškus 111 keleivių likimas, o iš viso plaukė 188 žmonės.

Vienas iš išgelbėtų žmonių pasakojo, kad tragedijos metu žuvo daug vaikų. Jo teigimu, likus vos kelioms minutėms iki nelaimės, apie 30 vaikų buvo surinkti į vaikų kambarį pažaisti, – bijoma, kad daugelis jų žuvo.

Liudininkas pasakojo, kad viena iš tragedijos priežasčių galėjo būti tai, kad motorlaivis labai senas. „Vienu metu jis tiesiog pasviro ant dešiniojo šono, per tris minutes apvirto ir ėmė grimzti. Tuo metu stipriai lijo. Žuvusiųjų labai daug“, – pasakojo keleivis. Tragedijos metu žuvo jo žmona ir anūkas.

Atnaujinta 21.42 val. Portalas newsru.com praneša, kad laive buvo 125 turistai, 22 komandos nariai ir 35 aptarnaujančio personalo nariai.

Gelbėjimo operacijoje dalyvauja 80 žmonių, čia išsiųstas lėktuvas „Il-76“, visą naktį įvykio vietoje dirbs narai.

Nors firma, kuriai priklauso laivas, teigia, jog motorlaivis buvo tvarkingas, portalas gazeta.ru praneša, kad laive buvo dvi gelbėjimosi valtys vietoje keturių privalomų, tai buvo vienintelis nerenovuotas laivas, vykdęs kruizus Volgos upėje.

Atnaujinta 22.47 val. Vienas iš išsigelbėjusių keleivių žurnalistams patvirtino, kad laivas nuskendo labai greitai. Kaip rašo lenta.ru, laive buvęs žmogus pasakojo, kad viskas įvyko per kelias minutes ir niekas nesuprato, kas vyksta.

Jis taip pat pasakojo, kad pro žmones, atsidūrusius vandenyje jau nuskendus laivui, praplaukė du laivai, tačiau jie net nesustojo. Šis žmogus vandenyje išbuvo pusantros valandos.

Paskutiniais duomenimis, išgelbėti pavyko 85 žmones, patvirtinta vieno žmogaus žūtis. 102 žmonių likimas iki šiol lieka neaiškus.

Atnaujinta 00.16 val. Kaip praneša naujienų portalas gazeta.ru, narai dirba prie nuskendusio laivo – jie beldžia į bortą, tikėdamiesi išgirsti beldimą atgal, taip jie gautų ženklą apie tai, kad viduje yra likusių gyvų žmonių.

Rusijoje ir vėl pateikiami kiti duomenys apie laivu plaukusius ir išsigelbėjusius žmones. Dabar pranešama, kad laivu plaukė 179 žmonės, o išgelbėti 76. 14 jų paguldyti į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius