-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Voronežo kalėjime įkalinta Rusijos diversantų pagrobta Ukrainos karo lakūnė Nadia Savčenko

Ukrainos armijos dalinio „Aydar“, kuris Rusijos diversantų užgrobtas Luhansko srityje birželio 17-ąją, karininkė Nadia Savčenko buvo perkelta į Voronežo (Rusija) kalėjimą, esantį netoli sienos su Ukraina.
Ukrainiečių karininkė Nadia Savčenko
Ukrainiečių karininkė Nadia Savčenko / Uainfo.org

Kaip praneša TSN, N.Savčenko Rusijos teisėsaugos yra kaltinama tuo, kad ji, dalyvaudama Ukrainos surengtoje antiteroristinėje operacijoje, nužudė Rusijos žurnalistus.

Vis dėlto, kaip skelbia Kyivpost.com, vietos prokurorai kol kas nepateikė oficialių kaltinimų. Moters jaunesnioji sesuo Vira teigė, kad Voronežo teismas ketina rinktis į pirmąjį posėdį liepos 9 d.

„Aš atsišaudžiau miške, kai mes buvome apšaudomi. Neįsivaizduoju, ar aš į ką nors pataikiau, ar ne“, – tvirtino N.Savčenko interviu rusų leidiniui „Komsomolskaja Pravda“ birželio 19 d.

Kyivpost.com bandė telefonu susisiekti su Voronežo srities prokurorais, tačiau niekas neatsakė.

Aš nukreipiau ginklą miške, kai mes buvome apšaudomi. Neįsivaizduoju, ar aš į ką nors pataikiau, ar ne, – tvirtino N.Savčenko interviu rusų leidiniui „Komsomolskaja Pravda“ birželio 19 d.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija (URM) liepos 8 d. oficialiai pareiškė pretenzijas dėl N.Savčenko ir reikalauja leisti Ukrainos konsului aplankyti kalėjime esančią Ukrainos pilietę.

„Tai – atviras Ukrainos pilietės mūsų valstybės teritorijoje pagrobimas. Rusijos valdžia ne tik pažeidžia visas įmanomas tarptautinės teisės normas, bet ir etikos bei moralės nuostatas. Tokie veiksmai nebus palikti be adekvataus atsako iš Ukrainos ir tarptautinės bendruomenės pusės“, – teigiama Ukrainos URM pranešime.

Taikos palaikymo misijos Irake veteranė, lakūnė N.Savčenko išgyveno apklausą, kurios vaizdo įrašas Rusijos žurnalistų buvo išplatintas internete.

Ji elgiasi labai drąsiai ir apklausiama apie Ukrainos armijos pozicijas Rytuose, tiesiai šviesiai sakė, kad neturi priežasčių, kodėl turėtų atskleisti šią informaciją priešui. „Daviau priesaiką Ukrainos žmonėms“, – pareiškė ji teroristui.

„Nušaukit ją. Ji – nebėra moteris, – tokį komentarą parašė „Komsomolskaja Pravda“ skaitytojas po pasirodžiusiu straipsniu apie N.Savčenko.  „Sprendžiant iš to, kaip ji atsakinėja ir jos nuotraukos, ji yra pagarbos vertas priešas“, – reagavo kitas komentatorius.

Tuo metu trečiadienį pasirodė informacija, kad po ukrainiečių karininkės pagrobimo ES raginama įvesti griežtesnes sankcijas Rusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius