Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos už kelių kilometrų nuo lietuvių stovyklos Afganistane nušautas žinomas karo vadas

Lietuvos administruojamos Goro provincijos sostinėje Čagčarane kol kas neidentifikuotas vyras nušovė žinomą džihado kovotoją. Apie incidentą informuoti ir Čagčarane tarnaujantys Lietuvos kariai.
Sraigtasparnio sukeltos dulkės Čagčarane
Sraigtasparnio sukeltos dulkės Čagčarane / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip agentūrai „Afghan Islamic Press“ (AIP) sakė Goro provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Abdulas Hayee Khatibis, buvęs džihado kovotojas ir genties vyresnysis Abdusas Salamas nušautas Čagčarano rajone, vadinamame Bara Khana. Per incidentą taip pat buvo sužeistas A.Salamo svainis.

Likinai einantis provincijos policijos vadovo pareigas Zainulas Abideenas agentūrai AIP patvirtino, kad toks incidentas buvo. Tačiau, pasak policijos vadovo, nusikaltimo motyvai kol kas nežinomi. Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Vienas iš Goro provincijos politikų, šiuo metu esantis šalies sostinėje Kabule, Ahmadas Saeedi agentūrai AIP sakė, kad žuvęs A.Salamas Goro provincijoje buvo vienas stipriausių ir didžiausią įtaką turinčių karo vadų. Ir ne tik džihado su Rusija metu. A.Salamas mūsų dienomis atliko didelį vaidmenį provincijos vystymosi procese.

A.Salamas jau nuo seno buvo siejamas su Gulbuddino Hekmatyaro vadovaujama kovotojų organizacija „Heb-e-Islami“, vėliau jis buvo laikomas vienu iš Jamiat-e-Islami karo vadų. Jis buvo buvusio Goro provincijos gubernatoriaus pavaduotojo Ikramuddino Raza Zada, per pastaruosius rinkimus išrinkto į Afganistano paralamentą, pusbrolis.

Dėl incidento atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Tomas Balkus 15min.lt žurnalistui patvirtino agentūros AIP platinamą informaciją.

„Čagčarane esantys mūsų kariai buvo informuoti apie incidentą. Toks karo lyderis Goro provincijoje iš tiesų buvo. Jis buvo gana svarbus karo lyderis. Turime informacijos, kad jis nušautas. Daugiau nelabai yra ką pasakyti“, – teigė kapitonas T.Balkus.

Pasak kariuomenės vado atstovo spaudai, Goro provincijoje dislokuoti mūsų kariai į incidentą nebuvo įtraukti – į įvykio vietą jie nebuvo kviesti, vietos valdžios atstovai pagalbos tiriant incidentą ar saugant įvykio vietą neprašė.

Nors iki šiol Goro provincija buvo laikoma viena iš saugesnių Afganistane, pastaruoju metu joje užfiksuotas ne vienas rimtas incidentas (žr. dešinėje puslapio pusėje esančią rubriką „Susiję straipsniai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius