Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyksta paskutiniai darbai rengiant naują Šiaurės Korėjos branduolinį bandymą

Veiklos suintensyvėjimas Šiaurės Korėjos branduolinių bandymų vietoje rodo, kad pasirengimas penktam branduoliniam bandymui įžengė į paskutinį etapą, galbūt – prieš svarbų politinį renginį gegužės pradžioje, sekmadienį pranešė Pietų Korėjos žiniasklaida.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Transporto priemonių, darbo jėgos ir įrangos judėjimo intensyvumas Pungjė-ri poligone šalies šiaurės rytuose, palyginti su praėjusiu mėnesiu, „padidėjo dvigubai-trigubai“, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi šaltiniais vyriausybėje.

Pareigūnai mano, kad sunkvežimiais, kurie matomi važiuojantys į tą kompleksą ir išvažiuojantys iš jo, tikriausiai vežiojami branduolinių technologijų specialistai.

„Jei tai pasirengimo branduoliniam bandymui ženklai, tai atrodo, kad pasirengimas yra paskutinių stadijų“, – sakė vienas šaltinis vyriausybėje, kurį citavo „Yonhap“.

Šiaurės Korėja rengiasi retai šaukiamam ir smarkiai reklamuojamam valdančiosios partijos suvažiavimui kito mėnesio pradžioje. Jo metu šalies lyderis Kim Jong Unas turėtų prisiimti nuopelnus už šalies branduolinių ginklų programos pakylėjimą į naujas aukštumas.

Daug analitikų mano, kad Šiaurės Korėjos režimas galėtų penktą branduolinį bandymą įvykdyti kaip nenuolaidumo tarptautinei bendruomenei ir jėgos pademonstravimą prieš pat suvažiavimo pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius