Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“ atskleidė: amerikiečių įmonės galimai pasinaudojo slapta informacija savo naudai

Skandalas dėl Prancūzijos politikų ir stambaus verslo atstovų pasiklausymo vis labiau įsibėgėja. Paaiškėjo, kad JAV žvalgybos pareigūnai klausėsi ne tik buvusių Prancūzijos prezidentų, bet ir verslo atstovų, o kai kuria informacija galėjo pasinaudoti amerikiečių kompanijos, rašo newsru.com.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir JAV prezidentas Barackas Obama
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„WikiLeaks“ atskleisti duomenys rodo, kad amerikiečiai galėjo klausytis Prancūzijos ekonomikos ministerijos atstovų pokalbių, taip pat gauti slaptą informaciją apie stambaus masto sandorius ir konkursų sąlygas.

„Šnipinėjimo tikslu tapo konfidenciali informacija apie Prancūzijos informacinių technologijų, elektros energetikos, dujų, naftos, atominės energetikos, transporto, biotechnologijų srityse“, – rašo Prancūzijos žiniasklaida.

„Niekada dar nematėme tokio masto ekonominio šnipinėjimo Prancūzijos istorijoje, kurį organizavo patys amerikiečių pareigūnai“, – teigė vienas žurnalistas.

Įtariama, kad JAV kompanijos galėjo pasinaudoti šia slapta informacija, siekdamos laimėti konkursus ir gauti užsakymus Prancūzijoje.

„Kovodama atvirą karą su terorizmu JAV kartu vedė ir slaptą ekonominę kovą, kurią Prancūzija visiškai pralaimėjo“, – teigė šiuos duomenis paskelbę žurnalistai, kurie pridūrė, kad šia informacija galimai buvo dalinamasi ir su kitomis valstybėmis: Didžiąja Britanija, Kanada, Australija ir Naująja Zelandija.

Baltieji rūmai griežtai neigė, kad Prancūzija buvo šnipinėjama ekonominio pranašumo labui. Valstybės sekretorius Johnas Kerry taip pat paneigė kalbas, kad JAV tariasi su kitų valstybių vadovais dėl galimo bandymo susigrąžinti slaptos medžiagos nutekinimo skandale pagarsėjusį Edwardą Snowdeną.

„Jokios kalbos su prezidentu Francois Hollande'u ar kitais valstybių vadovais nevyksta“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius