-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as susitiko su Ekvadoro diplomatijos vadovu savo prieglobstyje Londone

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as sekmadienį trumpam pasirodė viešumoje, kai pasitiko Ekvadoro užsienio reikalų ministrą šios Pietų Amerikos šalies ambasadoje Londone, suteikusioje jam prieglobstį.
Julianas Assange'as susitiko su Ekvadoro diplomatijos vadovu
Julianas Assange'as susitiko su Ekvadoro diplomatijos vadovu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministras Ricardo Patino sakė, kad B.Assange'as yra „gerai nusiteikęs“, nepaisant jo dabartinės gyvenamosios vietos „suvaržymų“.

R.Patino atvyko į Britaniją susitikti su šios šalies diplomatijos vadovu Williamu Hague'u, kad būtų rasta išeitis iš aklavietės, dėl kurios J.Assange'as jau metus gyvena Ekvadoro ambasadoje, vengdamas būti išduotas Švedijai.

Ministras atvyko į ambasadą 18 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir pamojavo maždaug šimtui J.Assange'o šalininkų, prieš įžengdamas į atstovybės pastatą.

Tuojau po to jis kartu su J.Assange'u atidarė langą disidento kambaryje pirmame aukšte ir pasveikino šalininkus, prieš sugrįždami vidun, kur jųdviejų pokalbis truko apie valandą.

„Ką tik baigiau susitikimą su Julianu Assange'u, kuris yra gerai nusiteikęs, nepaisant jo gyvenamosios vietos suvaržymų, – sakė R.Patino. – Pirmąkart galėjau jam akis į akį pasakyti, kad Ekvadoro vyriausybė lieka tvirtai įsipareigojusi ginti jo žmogaus teises ir toliau sieks geležinio užtikrinimo, kad būtų išvengta bet kokios ekstradicijos trečiajai šaliai.“

J.Assange'as ir „WikiLeaks“ tvirtina, kad Britanijos pastangų deportuoti jį į Švediją, kurios prokurorai siekia jį apklausti byloje dėl įtariamos lytinės prievartos, tikroji paskata yra ketinamai išsiųsti jį į Jungtines Valstijas.

W.Hague'as ir R.Patino siekia rasti diplomatinę išeitį iš šios aklavietės, prasidėjusios, kai J.Assange'as pasiprašė prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje pernai birželio 19 dieną.

Minia, susirinkusi prie ambasados, laikė transparantus, kurių užrašai skelbė palaikymą Bradley Manningui – JAV armijos eiliniui, kuris dabar yra teisiamas dėl šimtų tūkstančių slaptų vyriausybės dokumentų nutekinimo „WikiLeaks“.

Kiti ragino apsaugoti buvusį JAV žvalgybos kontraktininką Edwardą Snowdeną (Edvardą Snoudeną), kuris neseniai paviešino informaciją apie Amerikos vykdomas didelio masto sekimo programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius