Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wikileaks“ įkūrėjas svarsto galimybę prašytis prieglobsčio Šveicarijoje

Tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as ketvirtadienį pareiškė svarstantis galimybę prašyti prieglobsčio Šveicarijoje.
„WikiLeaks“
„WikiLeaks“ / „Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat norėtų įkurti šioje griežtos neutraliteto politikos besilaikančioje Alpių valstybėje savo organizacijos, kuri viešina demaskuojančią įslaptintą medžiagą, būstinę.

„Tai reali galimybė“, – sakė J.Assange'as interviu šveicarų televizijai TSR, atsakydamas į klausimą, ar jis ir jo tinklalapis gali įsikurti Šveicarijoje.

Pasak J.Assange'o, Šveicarija ir galbūt Islandija yra vienintelės Vakarų valstybės, kur jo organizacijai nekyla jokia grėsmė.

J.Assange'as televizijai TSR sakė, kad „Wikileaks“ nagrinėja galimybę sukurti fondą ir perkelti savo veiklą į Šveicariją, bei patvirtino, jog jis pats gali prašyti prieglobsčio šioje šalyje.

„Tai tiesa. Mes aiškinamės, ar man reikėtų prašyti prieglobsčio“, – sakė „Wikileaks“ įkūrėjas interviu, kurio ištraukos paskelbtos televizijos interneto svetainėje.

Tinklalapis „WikiLeaks“, kuris praėjusį mėnesį žengė precedento neturintį žingsnį ir paskelbė 400 tūkst. įslaptintų JAV dokumentų apie karą Irake, o liepą paviešino 77 tūkst. slaptų JAV dokumentų apie konfliktą Afganistane, tvirtina, kad jo darbuotojai jaučia spaudimą ir yra persekiojami.

Praėjusį mėnesį Švedija atmetė australo J.Assange'o prašymą išduoti jam leidimą gyventi ir dirbti šioje šalyje. Kiek anksčiau dvi moterys apkaltino jį išprievartavimu ir seksualiniu priekabiavimu.

„WikiLeaks“ įkūrėjas tvirtina, kad šie kaltinimai laužti iš piršto, o su juo susidoroti bando tinklalapio priešai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius