Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zbigniewas Brzezinskis: kai Vladimiras Putinas laimės Ukrainoje, ateis Baltijos šalių eilė

Zbigniewas Brzezinskis laukia konkrečių NATO sprendimų dėl karo Ukrainoje. „NATO privalo Baltijos šalyje dislokuoti nuolatines savo karines pajėgas“, – įsitikinęs JAV politologas, buvęs prezidento Jimmy‘o Carterio patarėjas nacionalinio saugumo klausimais. Apie savo lūkesčius prieš NATO Viršūnių susitikimą Velse Z.Brzezinskis kalbėjo CNN televizijai, praneša Tvn24.pl.
Zbignewas Brzezinskis
Zbignewas Brzezinskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot Z.Brzezinskio, Rusijos kariuomenė, jos tankai peržengia savo šalies sieną, artilerija rengia apšaudymus, o prorusiški kovotojai ginkluojasi padedant Rusijai. Ir visa tai yra labai rimta grėsmė, pastebi buvęs JAV prezidento patarėjas.

Todėl NATO Viršūnių susitikime, kuris prasidės ketvirtadienį, privalo būti priimtas sprendimas dėl NATO karių dislokavimo Baltijos šalyse.

„Laukiu patvirtinimo, kad NATO yra aktyvi ir patikima sąjunga, pasiruošusi žengti būtinus žingsnius užtikrindama bendrą saugumą. Tam reikia aiškių sprendimų dislokuoti nuolatines NATO karines pajėgas, į kurių sudėtį patektų amerikiečiai, britai, prancūzai ar italai, Baltijos šalių teritorijoje, gal net ir Lenkijoje, nors ši šalis iš esmės pati gali savimi pasirūpinti“, – kalbėjo Z.Brzezinskis.

Politologo teigimu, taip Rusijai būtų nusiųstas signalas, kad šios šalys nėra Ukraina, nes „kai V.Putinas laimės Ukrainoje, tą pačią strategiją pritaikys ir Baltijos šalyse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius