Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimo Kinijoje aukų skaičius padidėjo iki 617, iš griuvėsių išvaduoti apie 2 tūkst. žmonių (papildyta 09.22 val.)

Kinijos šiaurės vakaruose įvykusio smarkaus žemės drebėjimo aukų skaičius padidėjo iki 617, o dar 313 žmonių vis dar laikomi dingusiais. Gelbėtojai iš griuvėsių išvadavo apie du tūkstančius žmonių, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Kinijos šiaurės vakaruose esančiame atokiame kalnuotame regione, kurį trečiadienį sukrėtė stiprus žemės drebėjimas, gelbėtojai iš griuvėsių išvadavo apie du tūkstančius žmonių, ištraukė 100 kūnų ir tęsia paieškas, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Žiniasklaida pateikia skirtingus duomenis apie gelbėjimo operaciją. Kinijos nacionalinis radijas pranešė, kad iš griuvėsių buvo išgelbėti 2 038 žmonės. Tuo tarpu Kinijos naujienų tarnyba nurodė, kad išvaduoti 1 045 žmonės.

Oficialiais duomenimis, kalnuotoje Činghajaus provincijoje, esančioje netoli Tibeto, įvykęs drebėjimas nusinešė 617 gyvybių, o dar daugiau nei 10 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Tai didžiausia tokio pobūdžio nelaimė Kinijoje nuo 2008 metų gegužės, kai per galingą 8 balų stiprumo žemės drebėjimą pietvakarinėje Sičuano provincijoje žuvo arba dingo mažiausiai 87 tūkst. žmonių.

Kinijos naujienų tarnyba pranešė, kad į regioną atlikti gelbėjimo darbų buvo pasiųsti daugiau nei 6 300 karių ir ginkluotų policininkų, įskaitant kariuomenės medikus bei išminuotojų būrius.

Dar maždaug 2 200 policijos pareigūnų rengėsi pasiųsti Viešojo saugumo ministerija, nurodė Kinijos naujienų tarnyba.

Atokiame kalnuotame regione trečiadienį įvykusio drebėjimo stiprumas siekė 6,9 balo pagal momentinės magnitudės skalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius