Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimo Turkijoje liudininkės lietuvės: „Namas braškėjo, viskas siūbavo“

Ketvirtadienį vėlai vakare Turkiją sukrėtė stiprus žemės drebėjimas. Šiuo metu Turkijoje besimokančios studentės su naujienų portalu 15min.lt pasidalino įspūdžiais, kas dėjosi Turkijoje po požeminių smūgių.
Žemės drebėjimo padariniai Turkijoje
Žemės drebėjimo padariniai Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį vėlai vakare Turkijoje įvyko 5,9 balų stiprumo žemės drebėjimas, pareikalavęs 4 žmonių gyvybių, iki 100 žmonių buvo sužeista.

Požeminių smūgių epicentras buvo 80 kilometrų į pietvakarius nuo Kiutahijos miesto, čia Dumlupinaro universitete šiuo metu  pagal „Erasmus“ programą studijuoja ir dvi lietuvės – Rūta Juodaitytė bei Alma Ramanauskaitė. Jos papasakojo savo įspūdžius apie tai, kas vyko naktį į penktadienį.

„Mes buvome bendrabučio trečiame aukšte, kada pradėjo silpnai siūbuoti pastatas. Buvo galima girdėti, kaip visas namas braškėjo, viskas siūbavo, mes vos nenukritome ant žemės. Vėliau jau buvo sunku išsilaikyti ant kojų. Visi turkai nedelsiant išbėgo į kiemą, o mes buvome sutrikę, išbėgome vienos iš paskutiniųjų. Iki 8 valandos ryto visas miestas laukė kiemuose, kavinėse, su telefonais rankose... Niekas nebuvo informuotas dėl tokios galimos situacijos. Dauguma išsigandusių ar sužeistų žmonių be panikos, bet su baime būriavosi gatvėse. Visi bendrabučiai buvo uždaryti saugumo sumetimais, studentai nebuvo įleidžiami į vidų“, – pasakojo studentės.

Merginos pasakojo, kad sugriuvo dalis jų universiteto, kuris yra apie 10 kilometrų nuo miesto. Žmones naktį gąsdino ir pakartotiniai smūgiai. „Vietinė spauda praneša, kad tai pasikartojo net 51 kartą. Visus smūgius jautėme, – jie buvo silpni, tačiau ketvirtas kartas siekė 4 balų stiprumą. Pranešama, kad viskas per 12 valandų gali pasikartoti. Žadama 500 silpnų pakartotinių požeminių smūgių“, – pasakojo studentės. Daugybė žmonių naktį paliko miestą, persikėlė į saugesnes vietas, gatvėse netgi susidarė spūstys. „Penktadienio vidurdienį galima jausti, jog lauke tvyro itin keistas oras. Regis, viskas: šaltis, šiluma, drėgnumas ir sausumas yra susimaišę. Labai neįprasta ir kiek nejauku“, – sakė merginos.  

Mieste nusprendusios pasilikti studentės sako, kad šiuo metu Kiutahijos miesto gatvės tuščios, daugelis po bemiegės nakties miega, kai kurie važiuoja į gretimą miestą padėti nukentėjusiems, ten daug griuvusių namų, yra žuvusiųjų, nukentėjusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius