Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiauri likimo ironija: žuvusios lėktuvo Tu-134 stiuardesės ruošėsi keisti darbą. Gyvi liko keleiviai, sėdėję prie kairiojo sparno

Dvi stiuardesės, žuvusios per lėktuvo Tu-134 katastrofą prie Petrozavodsko (Rusija), norėjo išeiti iš darbo iškart po lemtingojo reiso. Po katastrofos specialistai ėmėsi svarstyti, kokios vietos lėktuve yra saugiausios.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Istorijos pradžia: nepataikęs į oro uostą Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas.

Naujausiais duomenimis, žuvo 45 iš 52 lėktuvu iš Maskvos Domodedovo oro uosto skridusių keleivių. Tarp žuvusių – dvi stiuardesės Jelena Jerofejeva ir Julija Gurina. 

Pirmoji moteris norėjo keisti profesiją, o antroji – daugiau laiko skirti šeimai, nes skrydžiuose praleisdavo daug laiko.

Lėktuvo katastrofos metu žuvo visas ekipažas, išskyrus trečiąją stiuardesę Juliją Skvorcovą. Ją, sunkiai sužeistą, iš lėktuvo nuolaužų ištraukė pro šalį važiavusių automobilių vairuotojai.

Tuo metu, kai lėktuvas dideliu greičiu nukrito ant kelio, automobiliu keliavo jauna pora – Ksenija ir jos draugas Vitalijus. 

„Galinio vaizdo veidrodėlyje pamatėme didžiulį oranžinį ugnies rutulį. Buvome tik 200 metrų nuo katastrofos epicentro. Lėktuvas skilo į dalis tiesiog mums akyse. Apsisukome ir grįžome atgal. Kai

KP.ru nuotr./Žuvusi stiuardesė Julija Gurina
KP.ru nuotr./Žuvusi stiuardesė Julija Gurina

kurie keleiviai tiesiog degė gyvi... Rodos, mačiau keturis tokius žmones. Staiga po vieno sprogimo oro banga ant kelio išmetė moterį, ji pasakė savo vardą – Julija. Puoliau ją gelbėti, kol mano draugas iš liepsnų traukė vyrą", – pasakojo Ksenija laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“.

Ksenija sakė, jog nenorėtų dar kada nors patekti į panašią situaciją.

Stiuardesių svajonės

Žuvusi stiuardesė Julija Gurina prieš lemtingą skrydį broliui prasitarė, kad nori keisti gyvenimo būdą: atsisakyti karjeros ir kurti šeimą.

„Jai išties patiko stiuardesės darbas, kelionės. Tačiau sesuo jau buvo sutikusi savo žmogų, už kurio ruošėsi ištekėti“, – pasakojo žuvusiosios brolis Andrejus.

Kita žuvusi stiuardesė, Jelena, ruošėsi išeiti iš darbo jau kitą dieną po skrydžio. Mergina studijavo turizmo vadybą, todėl norėjo keisti profesiją. Jaunos moters sesuo patvirtino, kad Jelena jau buvo parašiusi pareiškimą nuo birželio 21 d. nutraukti darbo sutartį.

„Jelena sakė, kad tai bus jos paskutinis skrydis. Tačiau šiems žodžiams, ko gero, suteikė visai kitą prasmę“, – verkė stiuardesės sesuo.

Kaip įmanoma likti gyvam sudužusiame lėktuve

Liko gyvi tik septyni lėktuvu skridę žmonės. Be minėtos stiuardesės J.Skvorcovos, laimės kūdikiais tapo dar keli keleiviai. 

Manoma, kad jiems tiesiog pasisekė, tokia sėkmė – tikras atsitiktinumas. Visi likę gyvi keleiviai (išskyrus stiuardesę) sėdėjo prie kairiojo sparno.

„Dažniausiai saugiausia lėktuvo vieta laikoma uodega. Ir visai nesvarbu, kairėje ar dešinėje pusėje. Ko gero, šį kartą į žemę atsitrenkęs lėktuvas pirmiausiai kliudė kliūtį dešine puse. Todėl šioje pusėje

KP.ru nuotr./Žuvusi stiuardesė Jelena Jerofejeva
KP.ru nuotr./Žuvusi stiuardesė Jelena Jerofejeva

sėdėję žmonės patyrė didžiausius sužeidimus ir baisias deformacijas“, – sakė žinomas lakūnas Piotras Deneikinas. Jis mano, kad orlaivis nukrito ant kelio dešiniuoju šonu, pjovė medžius taip pat dešiniuoju sparnu. Kitokio paaiškinimo negali būti.

Tyrėjai pripažįsta, kad pagal aviakatastrofų statistiką sunku išvesti vieną taisyklę, kuri lėktuvo vieta yra saugiausia. 2007 metais žurnalas „Popular Mechanics“ išanalizavo visas lėktuvų katastrofas nuo 1971 metų. Paaiškėjo, kad daugeliu atvejų gyvi liko tie keleiviai, kurie sėdėjo už sparnų, galinėje lėktuvo dalyje.

VIDEO: Karelia plane crash: Video of immediate aftermath, Tu-134 ruins

VIDEO: 44 dead, 8 survive: Tu-134 plane crash lands on Karelia highway

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius