Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Andersas Behringas Breivikas turėjo glaudžių ryšių su Didžiosios Britanijos radikalais

Norvegijos žudynių įtariamasis Andersas Behringas Breivikas keliavo į Didžiąją Britaniją, kur susitiko su vietiniais radikalais, su jais bendravo ir internetu, skelbia „The Telegraph“.
„Anglijos gynybos lyga“
„Anglijos gynybos lyga“ / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį teisme A.B.Breivikas pareiškė, kad organizuojant išpuolius Osle prisidėjo dar dvi kraštutinių dešiniųjų organizacijos. Kol kas tyrėjai negali atsakyti į klausimus, ar iš tiesų taip buvo, tačiau kai kurie žiniasklaidos skelbiami duomenys kelia nerimą.

„The Telegraph“ teigimu, praėjusių metų kovo mėnesį A.B.Breivikas lankėsi Londone, kur susitiko su „Anglijos gynybos lygos“, kovojančios prieš musulmonų integraciją, vadovais. Šis susitikimas vyko tuo metu, kai Londone taip pat lankėsi olandų ultradešiniųjų lyderis Geertas Wildersas, kuris irgi itin griežtai pasisakė prieš imigraciją.

„Anglijos gynybos lygos“ vienas iš atstovų leidiniui sakė, kad norvegas susitiko tiek su organizacijos vadovais, tiek su eiliniais nariais.

Be to, norvegas nuolatos bendravo su „Anglijos gynybos lygos“ nariais socialiniame tinkle „Facebook“.

Kitas šios radikalų organizacijos atstovas taip pat patvirtino leidiniui, kad norvegas praėjusiais metais bendravo su „Anglijos gynybos lygos“ vadovais. „Aš kalbėjau su juo „Facebook“ tinkle. Jis labai inteligentiškas žmogus, aiškiai formuluoja mintis, labai draugiškas“, – negailėjo norvergų žudikui komplimentų britas. Jis lygino A.B.Breiviką su Adolfu Hitleriu ir sakė, kad jis sugebėdavo tiesiog „užhipnotizuoti“ žmones.

Šaltinio teigimu, A.B.Breivikas su britų radikalais socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo bendrauti nuo 2009 metų.

Prieš įvykdydamas siaubingus išpuolius Osle, A.B.Breivikas paskelbė savo „manifestą“, kuriame ne kartą paminėjo savo ryšius su Didžiąja Britanija.

Britų policija kruopščiai tiria A.B.Breiviko pareiškimus, kad jis turėjo savo patikėtinį Londone. Po žudynių Norvegijoje Europos dešiniųjų judėjimai stengiasi atsiriboti nuo A.B.Breiviko ir jo skleistų idėjų.

Tuo tarpu ekspertai teigia, kad reikia kuo atviriau diskutuoti apie imigraciją, kad būtų užkirstas kelias kitiems panašiems išpuoliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius