Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Nicolas Sarkozy pavadino Izraelio premjerą melagiu

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pavadino Izraelio premjerą Binyaminą Netanyahu melagiu, o JAV prezidentas Barackas Obama jam pritarė, skelbia prancūzų leidinys „Arret Sur Images“.
Barackas Obama ir Nicolas Sarkozy
Barackas Obama ir Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Sarkozy tai pasakė lapkrčio 3 dieną Didžiojo dvidešimtuko susitikimo Kanuose metu. Dėl techninių kliūčių pokalbis tarp N.Sarkozy ir B.Obamos, kuris turėjo būti privatus, buvo išgirstas kelių žurnalistų.

Dviejų valstybių lyderių pagrindine pokalbio tema tapo situacija Artimuosiuose Rytuose. B.Obama priekaištavo N.Sarkozy, kad prancūzai neįspėjo JAV apie savo sprendimą palaikyti Palestinos siekį tapti UNESCO nare. Po to politikai kalbėjo apie Izraelio premjerą.

„Negaliu į jį žiūrėti, jis melagis“, – sakė N.Sarkozy. B.Obama į tai atsakė: „Jums jau jis įkyrėjo, o mes turime taikytis su tuo kiekvieną dieną.“

Vėliau B.Obama sakė kolegai iš Prancūzijos, kad šis pasistengtų įtikinti Palestiną atsisakyti siekio tapti Jungtinių Tautų Organizacijos nare.

„The Jerusalem Post“ skelbia, kad žurnalistų, kurie išgirdo šį pokalbį, prašyta neviešinti šios informacijos. Tačiau ji visgi buvo paskelbta. Tiesa, oficialaus patvirtinimo tam, kaip ir galima tikėtis, negauta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius