Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomas rusų nacionalistas: kariuomenėje yra per mažai gydytojų

Vienas žymiausių Rusijos politikų nacionalistų pareiškė, kad rusų kariuomenėje, be kitų problemų, trūksta gydytojų. Šią žinią jis išsakė šeštadienį vykusiame susitikime su į kovą Ukrainoje mobilizuotų karių motinomis.
Mobilizacija Rusijoje
Mobilizacija Rusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Populistinės Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderio ir žemųjų parlamento rūmų Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko Leonido Sluckio komentarai buvo neįprastai viešas problemų kariuomenėje pripažinimas, Rusijos pajėgoms patyrus nemažai nesėkmių mūšio lauke.

„Kariniuose daliniuose trūksta gydytojų, visi tai sako. Negaliu sakyti, kad jų visai nėra, bet jų ten praktiškai nematyti“, – susitikime Sankt Peterburge sakė L.Sluckis.

Į konfliktą Ukrainoje mobilizuoto kareivio globėja Olga Sujetina sakė iš savo sūnaus girdėjusi, kad kariai yra nepakankamai aprūpinti.

„Nėra jokių taikiklių, nieko, turime juos pirkti iš sutelktinio finansavimo, – sakė ji, turėdama omenyje ant ginklo esantį įtaisą, padedantį nusitaikyti. – Nieko nėra, jie išvyko iš Charkivo, buvo nulis, nebuvo net polietileno, kuriuo būtų galima uždengti blindažus.“

L.Sluckis, tvirtai palaikantis Rusijos kovą Ukrainoje, sakė, kad kreipsis į Gynybos ministeriją dėl problemų, su kuriomis kariai susiduria Ukrainoje.

„Turime suprasti, kad mus stebi visas pasaulis. Esame didžiausia valstybė, ir kai neturime kojinių, šortų, gydytojų, žvalgybos, ryšių ar tiesiog nesirūpiname savo vaikais, kyla klausimų, į kuriuos bus labai sunku atsakyti“, – sakė jis.

„Scanpix“/AP nuotr./Leonidas Sluckis
„Scanpix“/AP nuotr./Leonidas Sluckis

Susitikimas įvyko kitą dieną po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su kita karių motinų grupe. Penktadienį vykusiame susitikime jis sukritikavo, jo teigimu, iškreiptą Maskvos karinės kampanijos vaizdavimą žiniasklaidoje.

„Gyvenimas yra daug sudėtingesnis ir įvairesnis, nei rodoma televizijos ekranuose ar net internete. Ten yra daugybė klastočių, apgavysčių, melo“, – sakė V.Putinas.

Kaip rodė Kremliaus stenograma ir susitikimo nuotraukos, V.Putinas teigė, kad kartais kalbasi su kariais tiesiogiai telefonu.

„Kalbėjausi su (kariais), kurie mane nustebino savo nuotaika ir požiūriu į šį reikalą. Jie nesitikėjo tokių mano skambučių“, – sakė prezidentas.

Jis pridūrė, kad skambučiai „suteikia man pagrindo teigti, kad jie yra didvyriai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius