Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žirinovskis be alternatyvos perrinktas nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos lyderiu

Rusijos liberalų demokratų partijos suvažiavimas pirmadienį vėl išrinko šio nacionalistinės partijos vadovu Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoją Vladimirą Žirinovskį.
V.Žirinovskis pasirengęs išdalinti dalį savo garderobo.
V.Žirinovskis pasirengęs išdalinti dalį savo garderobo. / „Scanpix“ nuotr.

Maskvoje vykusiame 22–ajame partijos suvažiavime už jį balsavo 137 delegatai iš 138. Prieš savo kandidatūrą balsavo tik vienas žmogus – pats V.Žirinovskis. Rinkimai vyko be alternatyvos – niekas kitas į šį postą nepretendavo.

„Man būtų buvę maloniau, jeigu būtų buvę daugiau kandidatų į pirmininko postą, nors suprantu, kad vadovauti opozicinei partijai – sudėtingas, sunkus darbas. Visada idealus variantas, kad būtų keli kandidatai“, – pareiškė V.Žirinovskis, kai buvo paskelbti slapto balsavimo rezultatai.
Jis sakė siūlęs kelių partijos narių kandidatūras, bet jie atsisakė. V.Žirinovskis tai pat pranešė, kad vienintelis žmogus, kuris balsavo „prieš“, buvo jis pats.

„Tai aš balsavau „prieš“ , nes balsavimas vienbalsiai – spaudžia, negali būti, kad visi žmonės balsuotų vienbalsiai, todėl aš balsavau „prieš“, – sakė politikas, kuris yra nepakeičiamas RLDP lyderis nuo 1989 metų.

RLDP nariai taip pat priėmė įstatų pakeitimus ir patvirtino partijos himną, kuriam žodžius parašė pats V.Žirinovskis.

Remiantis pakeitimas, išplėstas sąrašas priežasčių, dėl kurių galima pašalinti iš partijos jos narius. Jie bus šalinami už pateiktus melagingus asmeninio pobūdžio duomenis, už teiginių, kurie prieštarauja oficialiai partijos pozicijai skelbimą, taip pat už elgesį ir teiginius, „juodinančius RLDP naro vardą“.

RLDP buvo įsteigta 1989 metais. 1991 metais partija V.Žirinovskį buvo iškėlusi kandidatu į Rusijos prezidento postą, o po to jis dar kelis kartus nesėkmingai balotiravosi į šalies vadovo postą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius