Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugus Muamaro Kadhafi režimui, Rusija patirs didelių nuostolių, rašo laikraštis

Nauja Libijos valdžia nepamirš, kad Rusija susilaikė per balsavimą dėl 1973-osios rezoliucijos, kurią priėmus prasidėjo karinė operacija šioje šalyje, įsitikinę laikraščio „Vedomosti“ ekspertai.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Po daug metų buvusio Maskvos sąjungininko Muamaro Kadhafi nuvertimo Rusija patirs daug nuostolių – ir ekonominių, ir politinių“, – rašo leidinys.

Pasak „Vedomosti“, Rusijos prezidento specialusis atstovas Afrikai, senatorius Michailas Margelovas pranešė, kad sukilėliai žadėjo palikti galioti ir patvirtinti visas su Rusija sudarytas sutartis.

Tačiau Rusijos mokslų akademijos Orientalistikos instituto mokslo darbuotojas Vladimiras Isajevas tuo abejoja. Jo nuomone, esant naujai vadovybei ekonominėmis privilegijomis naudosis karinių veiksmų iniciatorės – Prancūzija ir Didžioji Britanija.

Jo mintį patvirtina Libijos naftos bendrovės AGOCO atstovas Abdeljalilas Mayufas, kuris pareiškė „Bloomberg“: „Mes turime kai kurių politinių klausimų Rusijai, Kinijai ir Brazilijai.“

„Vedomosti“ primena, kad Libijoje dirbo „Gazprom neft“ ir „Tatneft“.

4 mlrd. dolerių – toks nuostolių dėl JT sankcijų Libijai skaičius, pranešė „Rosoboroneksport“ generalinis direktorius Anatolijus Isaikinas.

Taktinių raketų korporacijos generalinis direktorius Borisas Obnosovas pažymėjo, kalbėdamasis su leidiniu, kad 600 mln. eurų vertės sutartis dėl kovos su laivais raketų kompleksų „Bal“ pardavimo buvo sudaryta kelios dienos iki revoliucijos, o korporacijos „Irkut“ prezidentas Aleksejus Fiodorovas papasakojo, kad sutartis dėl šešių pratyboms skirtų lėktuvų Jak-130 pirkimo įšaldyta.

Strategijų ir technologijų tyrimo centro eksperto Konstantino Makijenkos nuomone, išloš Prancūzija, kuri pagaliau galės parduoti eksportui naikintuvą „Rafale“, priduria „Vedomosti“.

Tuo tarpu Rusijos geležinkelių bendrovė, kuri nuo 2008 metų turi su Libija 550 km greitosios linijos Sirtas–Bengazis tiesimo sutartį, ketina pradėti vykdyti projektą, kai tik šalyje normalizuosis padėtis, pranešė laikraščiui bendrovės atstovas.

Be to, priduria leidinys, pritarimas Vakarų sąjungininkų veiksmams Libijoje neatneš naudos Rusijos prezidentui.

„Dmitrijus Medvedevas tarptautinėje arenoje pozicijas sustiprino, pritardamas sankcijoms Libijai, bet dauguma Rusijos gyventojų, sprendžiant iš apklausų rezultatų, remia Kadhafi“, – pažymi „Vedomosti“, remdamasis politologo Boriso Makarenkos nuomone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius