-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugusi svajonė: dėl recesijos amerikiečių šeimos atsiduria gatvėse

Jungtinės Amerikos Valstijos daugybei žmonių recesijos metu jau toli gražu neatrodo svajonių šalis. Praradę darbą daugelis jų netenka ir namų – įsikuria gatvėse arba turi gyventi prieglaudose, kuriose sąlygos tikrai neprimena namų.
Benamis Vašingtone
Benamis Vašingtone / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Recesija

Rudy Salinas randa šiuos žmones automobiliuose, po tiltais, apleistuose namuose arba net apkasuose, kuriuos išsirausia armijos veteranai, įgiję patirties Irake ar Afganistane, praneša CNN interneto portalas. 

R.Salinas jau aštuonerius metus kiekvieną dieną padeda namus praradusiems žmonėms. Tačiau jis sako, kad kuo toliau, tuo dažniau gatvėse pamato žmonių, kuriuos dar visai neseniai sunkiai įsivaizdavo taip nuskurdusius.  Kai kurie jų su kostiumais eina į darbą, tačiau jau neturi stogo virš galvos, vis daugiau gatvėse šeimų su mažais vaikais.

„Per aštuonerius metus man neteko susidurti su tiek daug žmonių, kurie sako, kad niekada anksčiau nebuvo tapę benamiais, – sako R.Salinas, vadovaujantis asociacijai, padedančiai benamiams. – Tai labai skiriasi nuo to, ką mačiau anksčiau.“

Ji sako tik dabar suprantanti, kad visiškai normaliai atrodantis žmogus gatvėje ar darbe iš tiesų gali būti benamis.Recesija mažiau pasiturintiems žmonėms JAV smogė itin skaudžiai – praradę darbą žmonės negali susirasti naujo, neišgali mokėti už buto nuomą ar paskolų ir galiausiai atsiduria gatvėse. Mažėjant algoms net ir turintieji darbus kartais negali mokėti buto nuomos.

Kai kuriems benamiais tapusiems žmonėms įvairios organizacijos bando rasti bent laikiną pastogę. Viena iš tokių – CNN kalbinta bename tapusi Ruth Martinez. Jai buvo rastas prieglobtis globos namuose, kurį moteris apibūdina kaip labai skurdų. Kai kurie jos daiktai jau buvo pavogti, žmonės bendrose patalpose miega ant čiužinių. Jokių kėdžių, langų ar televizoriaus. Ir niekas nesiskundžia, nes neturi kur daugiau eiti. Ji čia jau yra apsistojusi šešias savaites ir gali likti dar šešis mėnesius. R.Martinez vis dar eina į darbą ir sako tik dabar suprantanti, kad visiškai normaliai atrodantis žmogus gatvėje ar darbe iš tiesų gali būti benamis.

Kita CNN kalbinta moteris su vaikais teigia, kad skiriasi su vyru ir šiais sunkiais laikais negali sau leisti nuomotis buto, tad su dukterimis tenka gyventi prieglaudoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius