-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 22 /17:04

Žmogžudyste įtariamas bekojis bėgikas Oscaras Pistoriusas paleistas už užstatą

Savo mylimosios nužudymu kaltinamas Oscaras Pistoriusas bent jau kol kas yra laisvas žmogus. Pretorijos teismas patvirtino gynybos prašymą ir sportininką paleido už užstatą, skelbia „Spiegel“. Teismo salėje pasigirdo džiaugsmo šūksniai.
Oscaras Pistorius teisme
Oscaras Pistoriusas teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 17.05 val. Kaip skelbia „Die Welt“, užstato suma siekia 1 mln. randų arba apie apie 85 tūkst. eurų. O.Pistoriusas dukart per savaitę turės registruotis policijoje. Dar viena sąlyga – jam draudžiama vartoti alkoholį. Laikinai konfiskuojamas pasas ir jo ginklai. Bylos nagrinėjimas prasidės ne anksčiau nei birželio 4 dieną.  

Anot teisėjo, šiuo metu nėra užtektinai įrodymų, kad atsakovas galėtų būti apkaltintas tyčine žmogžudyste.

16.51 val. Bent jau kol kas O.Pistoriuso stovykloje jaučiamas palengvėjimas. Sudėliojęs pastarosiomis dienomis girdėtus įrodymus ir dvi valandas skaitęs kalbą, teisėjas paskelbė, kad sportininkas paleidžiamas už užstatą. Salėje pasigirdo „Yes“ („Taip“).

Esminis dalykas, kuriuo rėmėsi kaltintojai – O.Pistoriusas gali nedelsiant išvykti iš šalies ir jo paleidimas yra itin rizikingas. Anot prokurorų, tai kad sportininkas yra žinomas, jam neturėtų būti taikomos išimtys. Gynyba atmetė šią prielaidą. Advokatai teigė, kad gerai visiems žinomas sportininkas neturi nei ketinimų, nei galimybių nepastebėtas išvykti iš šalies.

Teisėjas teigia remiantis gynėjų teiginius, kad pabėgimo rizika itin menka. 

O.Pistoriusas kaltinamas savo mylimosios, 29-erių manekenės Reevos Steenkamp, nužudymu. Ją vyras, kaip įtariama, nušovė savo namų vonioje. Vyras tvirtina manęs, kad kažkas įsilaužė į jo namus, tuo metu buvęs be protezų ir pažeidžiamos būsenos. Esą įvyko baisi klaida. Kaltintojai teigia, kad sportininkas linkęs smurtauti ir tyčia nužudė savo draugę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius