Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmones iš sudužusio orlaivio „Tu-134“ gelbėjęs vyras: „Lėktuve buvo gyvų žmonių, girdėjau jų šauksmus“

Rusijos žurnalistai pakalbino vyrą, kuris naktį iš pirmadienio į antradienį gelbėjo sudužusio lėktuvo „Tu-134“ keleivius. Jis pasakojo, kad sudužusiame lėktuve dar buvo gyvų žmonių, jis girdėjo jų riksmus, tačiau nieko negalėjo padaryti dėl gaisro.
Nepataikęs į Petrozavodsko oro uostą Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas Tu-134
Nepataikęs į Petrozavodsko oro uostą Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas Tu-134 / „Scanpix“ nuotr.

Istorijos pradžia: lėktuvas nepataikė į oro uostą, rėžėsi į kelią, sudegė šalia miško.

Kaip jau skelbta anksčiau, 8 iš 52 lėktuvu skridusių žmonių pavyko išgelbėti tik padedant į įvykio vietą atskubėjusiems keliems vyrams, kurie pasiaukojamai traukė iš po nuolaužų sužeistuosius.

Buvo pranešama, kad vienas iš didvyrių, padėjęs gelbėti žmones, taip ir nebuvo atpažintas ir žiniasklaida kreipėsi į vietinius gyventojus, prašydama atpažinti šį pasiaukojusį žmogų.

Kaip rašo portalas gazeta.ru, traukti žmones iš nuolaužų padėjo šalia tragedijos vietos gyvenantis Jevgenijus Kovaliovas.

Netoli lėktuvo katatsrofos vietos esantis miestelis dar beveik neapgyvendintas, ir J.Kovaliovas buvo vienas iš nedaugelio vietos gyventojų, tą naktį praleidęs namie. Jis pasakojo, kad tą vakarą žiūrėjo televizorių, kuomet staiga šis išsijungė. Visame name dingo šviesa, lauke pasigirdo sprogimas. Jevgenijus išlėkė į lauką link kelio. Ten ant žemės jis išvydo vyrą, šis dejavo.

J.Kovaliovas pagriebė vyrą ir nutempė jį toliau nuo ugnies. Paskui jis grįžo prie moters – ši taip pat tragedijos metu buvo išsviesta iš orlaivio. Kaip pasakojo vyras, moteriai buvo lūžusi koja, tačiau ji sakė nejaučianti skausmo. Ji pasakojo J.Kovaliovui, kad avarijos metu miegojo ir atsibudo tik nuo lėktuvo smūgio į žemę. Paskutinis, kurį J.Kovaliovas ištempė su kaimynu iš ugnies, buvo pilotas – šis buvo jau miręs.

J.Kovaliovas pasakojo, kad iš ugnies buvo girdėti šauksmai, tačiau liepsna buvo tokia stipri, kad jis nebegalėjo prisiartinti prie lėktuvo nuolaužų. Jis taip pat sako girdėjęs lėktuvo viduje sprogimus – jų buvo trys. Tuo metu į įvykio vietą jau pradėjo važiuoti greitosios pagalbos automobiliai, jie ėmė gesinti gaisrą – anot vyro, tai jiems pavyko padaryti per 20 minučių.

Savo įspūdžius žurnalistams pasakojo ir kitas įvykio liudininkas Anatolijus. Žurnalistams jis pasakojo, kad būdamas namie jis išgirdo gausmą. Iš pradžių pagalvojo, kad prasidėjo liūtis, ir išėjo į lauką patikrinti. Išėjęs jis pamatė už miško gaisrą. Nusprendęs išsiaiškinti, kas įvyko, grįžo namo ir įsijungė kompiuterį, tačiau nebuvo ryšio – kaip paaiškėjo vėliau, krisdamas lėktuvas nutraukė kabelį. Tuomet pro Anatolijaus namus pravažiavo greitosios pagalbos, ugniagesių automobiliai. Anatolijus nedelsė ir, su drauge sėdęs į automobilį, nuvažiavo paskui juos. Privažiuoti prie pačios tragedijos vietos negalėjo – lėktuvo nuolaužos degė, ir buvo nepakeliamas karštis. „Ugniagesiai pylė ant nuolaužų vandenį, kai prasidėjo sprogimai. Garsas buvo panašus į petardų sprogimą, jų buvo trys ar keturi, pirmas pats stipriausias“, – pasakojo Anatolijaus draugė.

VIDEO: Karelia plane crash: Video of immediate aftermath, Tu-134 ruins

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius