Zolitudės tragedijos metinės: Latvijos policija neskuba įvardyti kaltininkų

Valstybės politika nenumato konkretaus termino, per kurį Zolitudės tragedijos byla turi būti perduota prokuratūrai, o šios bylos įtariamieji bus rasti net ir užsienyje, jeigu ten slapstysis, trečiadienį žurnalistams pareiškė Kriminalinės policijos Vyriausiosios valdybos viršininkas Andrejus Grušinas.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas tyrimas vyksta pagal planą. Terminai mums nebuvo nustatyti. Tyrėjai dirba visiškai atsidavę ir sąžiningai, mes neužvilkinsime tyrimo“, – pareiškė jis.

Paklaustas, ar policija perduos bylą prokurorams iki metų pabaigos, A.Grušinas atsakė: „Galbūt, šis noras išsipildys, tačiau mums tai nėra pirminės svarbos užduotis, kad dėl jos įvykdymo galėtume mesti daugybę kitų tyrimų“.

Mums tai nėra pirminės svarbos užduotis, kad dėl jos įvykdymo galėtume mesti daugybę kitų tyrimų.

Atsakydamas, keliems žmonėms gali būti pateikti kaltinimai dėl Zolitudės tragedijos, pareigūnas sakė, kad „susilaiko nuo konkretaus skaičiaus, tačiau tai bus ne vienas žmogus“.

Jis patikino, kad baudžiamojon atsakomybėn bus patraukti visi asmenys, kurie bus kalti dėl šios tragedijos.

Tuo tarpu Latvijos generalinis prokuroras Erikas Kalnmeieris nurodė, kad tyrimo eiga atitinka padarytos žalos ir bylos sudėtingumo mastą.

„Jis nėra vilkinamas, jis optimalus. Policijos darbas yra kokybiškai organizuotas“, – patikino prokuroras.

„Iš mano pusės jokie bylos perdavimo prokuratūrai terminai nebuvo nustatyti. Jeigu tai įvyks šiemet – labai gerai, tačiau tokio nurodymo nėra. Didžiausią ir svarbiausią reikšmę turi kokybė“, – patikino E. Kalnmeieris.

Pernai lapkričio 21-ąją įgriuvus „Maxima“ parduotuvės Rygos Zolitudės rajone stogui, žuvo 54 žmonės, sužeistųjų buvo kelios dešimtys.

Politinę atsakomybę dėl visą šalį sukrėtusios nelaimės prisiėmęs premjeras Valdis Dombrovskis netrukus po to atsistatydino, o įtariamieji tragedijos kaltininkai, tarp kurių – ir bendrovė „Maxima Latvija“, sulaukė ieškinių, kurių bendra suma siekia 492 mln. eurų (1,7 mlrd. litų).

Latvijos vyriausybė trečiadienį neeiliniame posėdyje išklausė ataskaitą apie beveik prieš metus įvykusios parduotuvės stogo griūties bei jos pasekmių likvidavimą, pranešė Valstybės kanceliarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius