Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zondo „Fobos-Grunt“ atsiųsta informacija visiškai nesuprantama

Iš Rusijos kosminio aparato „Fobos-Grunt“ gauta telemetrinė informacija neiššifruojama, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, besiremianti savais šaltiniais kosmoso žinybose.
Rusijos kosminis zondas „Fobos Grunt“
Rusijos kosminis zondas „Fobos-Grunt“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš šią naktį gautų telemetrinių duomenų nepavyko nieko ištraukti, atsirado kažkokių problemų su informacijos užkodavimu ir iškodavimu. Šį vakarą arba naktį dar mėginsime gauti nekoduotą informaciją“, – agentūra cituoja savo šaltinį.

Pirmą kartą ryšys su orbitoje aplink Žemę besisukančiu zondu buvo sėkmingai užmegztas trečiadienį. Tą sugebėjo padaryti Perto (Australija) radijo observatorijos mokslininkams. Antrą kartą užmezgus ryšį, „Fobos-Grunt“ perdavė į Žemę telemetrinę informaciją. Gauta informacija buvo perduota Rusijos kosmoso agentūrai „Roskosmos“.

Šių metų lapkričio 9 dieną Rusijos zondą „Fobos-Grunt“ į kosmosą iškėlė raketa „Zenit“. Šis zondas turėjo pasiekti Marso palydovą Fobą, nusileisti ant jo, paimti grunto pavyzdžių ir sugrįžti. Dėl neaiškių priežasčių neįsijungė zondo varikliai ir jis liko suktis orbitoje aplink Žemę. Taip pat sutriko ryšys su kosminiu aparatu, jis ilgą laiką nereagavo į jokias komandas ir neatsakinėjo į jas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius