Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudiko ieško internetu

Socialinė svetainė „Facebook“ pašalino joje sukurtą grupę, kurioje buvo ieškomas samdomas žudikas, galintis nužudyti Bolivijos prezidentą Evo Moralesą, rašo „Sky News“.
Kompiuteris
Kompiuteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Grupės kūrėjai taip pat ieškojo, kas galėtų pervesti pinigų šiam tikslui – likviduoti kairiųjų pažiūrų vienos skurdžiausių pasaulio valstybių lyderį, kuriam valdant situacija šalyje ne tik nepagerėjo, bet, kai kurių manymu, dar labiau pablogėjo.

Grupė buvo ištrinta po to, kai vienas sunerimęs internautas parašė svetainės kūrėjams. Tačiau iki tol laiko svetainė, sukurta rugpjūčio mėnesį, sugebėjo apjungti net 8000 narių, nepatenkintų E.Moraleso politika.

Gruoės tikslas, pasak kūrėjų – buvo paskatinti ką nors realiai tai padaryti. Daugelis įrašų grupėje buvo pilni neapykantos, taip pažeisdami „Facebook“ taisykles. Vieno įrašo autorius tikina, kad E.Moralesas turėtų būti kankinamas, kad suprastų, ką pats daro Bolivijos žmonėms.

Pats 20-metis grupės įkūrėjas Hony Pierola tikino nieko blogo daryti tikrai neketinęs. Jis pasakojo, kad grupę sukūrė tim tam, kad pasijuoktų iš prezidento, tačiau, nebūtų „toks kvailas“, realiai ieškoti žudiko tokiais būdais.

Pirmuoju skurdžiausios Pietų Amerikos valstybės prezidentu indėnu tituluojamas E.Moralesas nuo pat rinkimų suskaldė šalį į jį palaikančius ir jo nekenčiančius. Padsak kai kurių Bolivijos gyventojų, jis ėmėsi kelti savo indėnišką kilmę tik tam, kad pelnytų indėnų gyventojų balsus, tačiau realiai remia trutinguosius ūkininkus, kokiu ir pats buvo iki pergalės rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius