-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynėmis darželyje kaltinamas belgas iškilus naujų kaltinimų prabilo (nuotraukos)

20-metis belgas, kaltinamas dėl žiauraus išpuolio vaikų lopšelyje, iškilus naujų kaltinimų pirmadienį išreiškė apgailestaujantis, kad nužudė du vaikus ir 54 metų moterį, pranešė jo advokatas.
Kim De Gelder išgabenamas iš teismo rūmų.
Kimas De Gelderis išgabenamas iš teismo rūmų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Nors Kimas De Gelderis kol kas atsisakydavo kalbėti apie tą nusikaltimą su pareigūnais, per pirmąjį pokalbį su advokatu prabilo, sakė pats advokatas, kurį cituoja naujienų agentūra „Belga“.

„Jis supranta, jog tai, ką padarė, yra nežmoniška. Manau, kad jis apgailestauja. Taip jis sako, bet sakyti, kad jis atgailauja, būtų per daug“, – sakė advokatas Jaakas Haentjesas.

„Tai buvo konstruktyvus pokalbis apie jo gyvenimą ir <...> tą incidentą. Priežastis, dėl kurios jis aukomis pasirinko kūdikius lopšelyje, tebėra paslaptis. Noriu žinoti, kodėl jis taip padarė. <...> Ta prasme jis pasirengęs padėti“, – nurodė J.Haentjesas.

Anksčiau prokuroras Christianas Du Fouras sakė, kad K.De Gelderis tikriausiai taip pat įvykdė kitą „pasibjaurėtiną nusikaltimą“ – sausio 16 dieną Beverene netoli Antverpeno nužudė pagyvenusią moterį, ūkininkę. Ji taip pat buvo užbadyta peiliu.

„Buvo labai konkrečių elementų, siejančių abu šiuos incidentus“, – sakė Ch.Du Fouras ir pažymėjo, kad abu nusikaltimai įvykdyti penktadienį, maždaug tuo pačiu laiku.

K.De Gelderiui šeštadienį buvo pateikti kaltinimai Dendermondės vaikų lopšelyje penktadienį nužudžius du kūdikius – šešių ir devynių mėnesių – ir 54 metų slaugę, kuri bandė apginti vaikus. Dendermondė yra į pietvakarius nuo Antverpeno.

Tačiau advokatas sako, kad kaltinamasis nieko nežino apie pagyvenusios moters nužudymą. Ta moteris buvo rasta mirtinai subadyta savo bute. Žmogžudystės metu jos vyras buvo pas kaimynus.

Policijai tai buvo didelis galvosūkis, nes atrodė, kad žudikas neketino moters apvogti, kitų motyvų taip pat nepaaiškėjo.

Kaip pranešė televizija VRT, moters nužudymo vietoje rasta įrodymų prieš K.De Gelderį.

Žudynės lopšelyje sukrėtė visą šalį; iki 8 tūkst. siaubo ištiktų ir gedinčių belgų sekmadienį ėjo per Dendermondę.

Pirmadienį vakare premjeras Hermanas van Rompuy su šimtais kitų žmonių atėjo prie lopšelio pagerbti aukų.

H.van Rompuy ir keli ministrai stebint aukų tėvams nusilenkė priešais paminklą, pastatytą nužudytiesiems.

Prokuroras Ch.Du Fouras sakė, kad K.De Gelderis tikriausiai ketino užpulti ir kitus darželius: „Jis turėjo trijų Dendermondės vaikų darželių, įskaitant tą, kuriame siautėjo, sąrašą.“

Per užpuolimą Dendermondės lopšelyje taip pat buvo sužeista dešimt vaikų ir du lopšelio darbuotojai, kai kurie iš jų sunkiai, pranešė pareigūnai.

Pasak jų, darbuotojams atidarius duris 30 centimetrų ilgio peiliu ginkluotas vyras įsiveržė į lopšelį ir pradėjo badyti lovelėse gulinčius vaikus, kurių vyriausiam tebuvo treji metai.

Kaip sakė Ch.Du Fouras, nors užpuoliko kuprinėje rasta juodų dažų, neaišku, ar jis dažėsi per patį išpuolį, kaip sakė kai kurie liudininkai.

Kaltinamąjį pažįstami apibūdina kaip nesubrendusį, drovų vienišių, kuris mėgo siaubo filmus ir kompiuterinius žaidimus.

Jis nesėkmingai siekė įgyti auklėtojo profesiją, o paskui dirbo dideliame prekybos centre, bet prieš kelis mėnesius iš ten išėjo.

Belgijos teismas antradienį nurodė žudynėmis lopšelyje ir pagyvenusios moters nužudymu įtariamą belgą palikti tardymo izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius