Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalo „Glamour“ apdovanojimų ceremonijoje Dalia Grybauskaitė buvo lyginama su Baracku Obama (nuotraukos)

Pasipuošusi juodu kostiumėliu Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sukosi pasaulio muzikos ir kino garsenybių būryje, kai Niujorke atsiėmė žurnalo „Glamour” skirtą apdovanojimą.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Patekusi į prašmatnių žvaigždžių pasaulį D.Grybauskaitė turėjo sužibėti ne tik kaip politikė, bet ir kaip stilinga moteris. Į prestižinių apdovanjimų užkulisius įdėmiau pažvelgė „Lietuvos rytas“.

Į garsią koncertų salę „Carnegie Hall” prie Niujorko Centrinio parko užvakar vakare pateko maždaug 2 800 rinktinių svečių.

Susirinkusieji atėjo pagerbti garsaus JAV mados ir grožio žurnalo „Glamour” išrinktų 2010-ųjų  „Metų moterų“.

Plienine magnolija kartais pavadinama Lietuvos vadovė žaviai šypsojosi, kai minia fotografų blyksėjo kameromis jai žengiant kilimu į iškilmingą ceremoniją, kurioje dauguma buvo pramogų verslo garsenybės.

Dainininkė Janet Jackson ir aktorė Hillary Swank įteikė statulėlę dizainerei Donatellai Versace, aktorė Julia Roberts žurnalo apdovanojimą gavo iš garsios JAV televizijos laidų vedėjos Oprah Winfrey rankų, o dainininkė Fergie – iš aktorės Kate Hudson. Salė atsistojusi sukėlė ovacijas dainininkei Cher.

Iškilmingoje ceremonijoje buvo pagerbtas visas būrys moterų, kurias už jų labdaringą veiklą ir įkvepiančią sėkmę apdovanojo žurnalas „Glamour“.

D.Grybauskaitė – ne vienintelė apdovanota politikė

„Glamour” „Metų moterimis“ paskelbė visas be išimties šalių vadoves moteris pasaulyje.

Iš aštuoniolikos valstybių lyderių tik keturios rado laiko darbotvarkėje atvykti į iškilmingą ceremoniją Niujorke.

Raudona statulėle, be D.Grybauskaitės, buvo pagerbtos Liberijos prezidentė Ellen Johnson-Sirleaf, Trinidado ir Tobago premjerė Kamla Persad-Bissessar ir Slovakijos premjerė Iveta Radičova.

Apdovanojimą keturioms politikėms įteikė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Susan Rice – pirmoji afroamerikietė istorijoje, einanti šias pareigas.

D.Grybauskaitę lygino su B.Obama

Prieš šį žavų vakarą D.Grybauskaitė gerokai oficialiau atrodė ryte, kai prestižiniame Kolumbijos universitete Niujorke dalyvavo valstybės lyderių forume. „Kadangi Lietuvos prezidentė yra žaidusi krepšinį, ją galima palyginti su Baracku Obama“, – pristatydamas D.Grybauskaitę sakė Kolumbijos universiteto Tarptautinių santykių fakulteto dekanas Johnas Coatsworthas.

Bet prisiminęs sumažėjusį JAV vadovo populiarumą po praėjusią savaitę jo partijos pralaimėtų rinkimų dėstytojas juokais pridūrė: „Tačiau tik iki praėjusios savaitės.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius