-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvo „Hamas“ vidaus reikalų ministras (atnaujinta 21.04 val., nuotraukos)

Ketvirtadienį, Izraelio tankams pasistūmėjus gilyn į Gazos ruožą, vyksta įnirtingi susišaudymai.
Iš JT būstinės kyla dūmai.
Iš JT būstinės kyla dūmai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo BBC interneto svetainė, Gazoje liepsnoja Jungtinių Tautų (JT) būstinė, kurią atakavo Izraelio kariai. Dėl įvykdyto išpuolio agentūra kurį laiką negalės teikti humanitarinės pagalbos – maisto ir medikamentų atsargų.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-Moonas išreiškė pasipiktinimą tokiais Izraelio veiksmais. Vis dėlto, jo teigimu, Izraelis pripažino, kad tai buvo didžiulė klaida.

Kalbėdamas su žurnalistais JT atstovas Christopheris Gunnessas sakė, kad per išpuolį buvo sužeisti trys agentūros darbuotojai. Pasak jo, manoma, kad į JT būstinę buvo mestos trys baltojo fosforo bombos.

Paklaustas, ar jis yra įsitikinęs, kad būstinei tikrai smogė Izraelis, C.Gunnessas sakė, jog jam nežinoma, kad „Hamas“ turėtų priėjimą prie baltojo fosforo.

Derybos dėl paliaubų tęsiasi. Izraelio vyriausiasis derybininkas Kaire aptaria Egipto taikos planą. „Hamas“ teigimu, derybos pasistūmėjo į priekį, tačiau karinė grupuotė padėties nedetalizavo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žiniasklaidos biurų pastate Gazoje ketvirtadienį įvyko sprogimas.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žiniasklaidos biurų pastate Gazoje ketvirtadienį įvyko sprogimas.

Papildyta 16.10 val.: Sprogimas žiniasklaidos biurų pastate

Gazos mieste esančiame daugiaaukščiame pastate, kuriame įsikūrę „Reuters“ ir kitų žiniasklaidos organizacijų biurai, ketvirtadienį įvyko sprogimas, dėl kurio teko evakuoti žmones ir sutriko informacijos apie vis intensyvėjantį karą perdavimas. Kolegos sakė, kad buvo sužeistas Abu Dabio televizijos žurnalistas.

Gazos centre esančiame 16 aukštų pastate „Al Shurouq Tower“ tuo metu dirbę „Reuters“ žurnalistai sakė, kad į pietinę 13 aukšto pusę tikriausiai pataikė izraeliečių raketa ar sviedinys.

Izraelio armijos atstovai prieš pat sprogimą buvo susisiekę su „Reuters“, o po sprogimo sakė, kad tikrina jo priežastis.

„Reuters“ evakavo savo biurą 12-ame aukšte, nes į žinių skyrių pateko šrapnelis, laimė, nieko nesužeidė.

Biure esanti kamera, kuri per šį karą nuolat tiesiogiai transliavo Gazos vaizdą, iš pradžių dar veikė, bet paskui nustojo transliuoti – tikriausiai dėl gaisro, kuris, kaip rodė kitos kameros, kilo aukštutiniuose aukštuose.

Sužeistas Abu Dabio televizijos žurnalistas dirbo 14-ame aukšte. Aukštu žemiau buvo vietos televizijos produkcijos kompanija.

Izraelio armijos atstovas prieš pat sprogimą kalbėjosi su „Reuters“ darbuotojais Jeruzalėje ir pasitikrino „Reuters“ biuro Gazoje vietą. „Reuters“ karo pradžioje nurodė armijai savo biuro koordinates ir kelis kartus buvo patikinta, kad ji nėra taikinys.

Po sprogimo armijos atstovė sakė, jog tikrina šiuos pranešimus. Ji nurodė, kad kariai Gazoje dalyvauja susišaudymuose su „Hamas“ partizanais ir kad kovotojai vėlai trečiadienį užėmė vieną žiniasklaidos biurą tame rajone.

Ligoninėje anksti ryte nuo artėjančių Izraelio tankų pasislėpė šimtai žmonių.

Papildyta 19.37 val.: Smūgis į ligoninę

Per Izraelio aviacijos ataką ketvirtadienį Gazoje, tiesiai pataikius į ligoninę, pavojus iškilo maždaug šimtui pacientų ir medikų, pranešė Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK).

Gazos pietvakariniame Tal Havos rajone esančios Al Kudso (Jeruzalės) ligoninės antrajame aukšte kilo gaisras, kurį netrukus užgesino atskubėję ugniagesiai, sakoma TRKK pranešime spaudai.

Šioje ligoninėje anksti ryte nuo artėjančių Izraelio tankų pasislėpė šimtai žmonių.

„Nepriimtina, kad ligoninėse gydomi sužeistieji atsiduria pavojuje“, – sakė TRKK prezidentas Jakobas Kellenbergeris, baigiantis trijų dienų vizitą regione ir aplankęs ligoninę Gazoje.

„Į ligoninę smogtą tiesiogiai mažiausiai vieną kartą, visus pacientus, apimtus panikos, teko skubiai kelti į pirmąjį aukštą“, – pasakojo Palestinos Raudonojo Pusmėnulio greitosios medicinos pagalbos direktorius Bashras Moradas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Saidas Siyamas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Saidas Siyamas

Papildyta 21.04 val.: Izraelis nukovė „Hamas“ vidaus reikalų ministrą

Per Izraelio oro antskrydį žuvo „Hamas“ vidaus reikalų ministras Saidas Siyamas. Ministras žuvo, kuomet Izraelio oro pajėgos atakavo jo brolio namus, esančius netoli Gazos.

S.Siyamas kontroliavo tūkstančius „Hamas“ karių, praneša britų visuomeninis transliuotojas BBC.

Per oro ataką taip pat žuvo ministro sūnus, brolis ir dar du aukšto rango „Hamas“ pareigūnai. Vienas jų buvo vidaus reikalų ministro apsaugos vadovas Salehas Abu Sharkhas, o kitas – vietos milicijos vadovas Mahmoudas Abu Watfahas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius