Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30 /07:57

Žuvusiųjų per aviakatastrofą Kolumbijoje skaičius sumažintas iki 71

Naktį iš pirmadienio į antradienį Kolumbijoje sudužo lėktuvas, tarp kurio keleivių buvo ir Brazilijos futbolo komanda „Chapecoense“​.
Aviakatastrofa Kolumbijoje
Aviakatastrofa Kolumbijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vėlų antradienio vakarą patikslintas žuvusiųjų skaičius. Iš pradžių skelbta, kad lėktuvu skrido 81 žmogus, tačiau patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad 4 žmonės į orlaivį Bolivijoje taip ir neįlipo.

Aviakatastrofą išgyveno tik 6 žmonės – trys futbolo komandos nariai, skrydžio palydovė, skrydžio inžinierius ir žurnalistas.

Visi kiti – 71 žmogus – žuvo.

Tragedija sukrėtė futbolo pasaulį – „Chapecoense“ skrido kovoti dėl svarbiausio trofėjaus klubo istorijoje. Kolumbijoje jie turėjo žaisti dėl Pietų Amerikos taurės. Po lėktuvo sudužimo jų varžovai paskelbė, kad titulas turėtų būti atiduotas „Chapecoense“ klubui.

Daugiau apie nelaimę skaitykite čia.

Tarp žuvusiųjų – 20 žurnalistų

Tarp keleivių taip pat buvo daug žurnalistų, ketinusių nušviesti šias rungtynes.

Tarp jų buvo šeši televizijos „Fox Sport“ Brazilijos padalinio darbuotojai. Vienas iš šių reporterių – Mario Sergio – buvo plačiai žinomas televizijos ir radijo komentatorius, buvęs tarptautinis brazilų futbolo žaidėjas.

Keturi žuvę reporteriai dirbo Brazilijos žiniasklaidos milžinėje „Globo“, o dar keturi – „Globo“ priklausančioje televizijoje RBS.

Taip pat žuvo šeši žurnalistai iš mažų radijo stočių, įsikūrusių „Chapecoense“ klubo mieste Šapeke, esančiame Brazilijos pietinėje Santa Katerinos provincijoje. Tarp jų buvo stočių „Radio Chapeco“, „Radio Oeste Capital“ ir „Vang FM“ darbuotojų.

Tarp šešių gyvų likusių žmonių buvo žurnalistas Rafaelis Henzelis Valmorbida, „Radio Oeste Capital“ futbolo rungtynių komentatorius.

Be to, vienas į keleivių sąrašą įtrauktas žurnalistas – radijo stoties „Super Conda“ darbuotojas Ivanas Carlos Agnoletto – neskrido šiuo lėktuvu ir taip išsigelbėjo.

VIDEO: Kolumbijoje nukrito lėktuvas, kuriuo skrido 77 žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius