-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejyboje Sibire savo vaikystės draugą suvalgęs Aleksejus Gorulenko į kalėjimą nesės

Per žvejybą Sibire draugą suvalgęs kanibalas iš Rusijos penktadienį buvo paleistas teismo salėje, nors ir pripažino, kad žmogaus mėsą valgė ne iš bado. Aleksejui Gorulenko teismas skyrė tik lygtinę bausmę, kaltinimai nužudymu buvo atmesti.
Radiniai. Asociatyvi nuotrauka
Kaulai. Asociatyvi nuotrauka / VSAT nuotr.

Žudiko nuotraukas galite pamatyti čia.

Kaip rašo „The Daily Mail“, aukos žmona – 38 metų Olga Koročkina teisme papasakojo išgyvenusi tikrą pragarą. Anot moters, viskas, kas jai liko iš sutuoktinio – pėda, vienas pirštas ir dalis kaukolės.

Niekada nesitikėjau, kad mano gyvenime įvyks toks siaubas. Tai sugriovė ne tik mano, bet ir visos giminės gyvenimą.

Jos vyras, 44 metų Andrejus Kuročkinas buvo nužudytas dviejų savo draugų – A. Gorulenko ir Aleksandro Abdulajevo. Žvejybos metu vyrai pasiklydo ir po Sibiro miškus klaidžiojo du mėnesius.

„Tai yra viskas, kas man liko iš vyro, kurį myliu. Kaip man atsisveikinti su juo? Atsiprašau, man atrodo, kad aš tuoj išprotėsiu. Niekada nesitikėjau, kad mano gyvenime įvyks toks siaubas. Tai sugriovė ne tik mano, bet ir visos giminės gyvenimą“, – teisme sakė nužudytojo žmona.

Teismo sprendimas šokiravo

Teisme kaltinamieji prisipažino, kad nors ir nebadavo, tačiau nusprendė nužudyti savo draugą ir iškepti jo mėsą. Ieškodami išsigelbėjimo žvejai draugo lavoną tampėsi kartu su savimi.

Anksčiau vienas iš ekspedicijos dalyvių – A.Abdulajevas, kuris byloje – tik liudininkas, teigė, jog A.Kuročkinas mirė nuo šalčio.

Šią savaitę teismo posėdyje jis aiškino, kad draugą žvejai suvalgė ne dėl to, kad buvo labai alkani, bet dėl kitų priežasčių, kokių – jis nenurodė.

A.Gorulenko su manimi net nepasikalbėjo, jis nepaskambino, nepaaiškino, kas atsitiko. Jis net neatsiprašė. O buvo Andrejaus vaikystės draugas. Dabar jis vėl planuoja žvejoti Sibire.

Po to, kai teismas paskelbė, jog A.Gorulenko neteks sėdėti kalėjime, aukos žmona prarado savitvardą: „Aš esu šokiruota tokio teisėjo sprendimo ir bylos tyrėjų darbo. Niekas nesitikėjo, kad kanibalas gaus lygtinę bausmę. Aš negaliu suprasti, apie ką galvojo teisėjas, skirdamas bausmę“.

Ji pabrėžė, kad paskutinis užfiksuotas kanibalizmo gelbėjantis nuo bado atvejis buvo dar Antrojo Pasaulinio karo metu. Žmonės, kurie valgė žmogieną, buvo nuteisti mirties bausme.

„A.Gorulenko su manimi net nepasikalbėjo, jis nepaskambino, nepaaiškino, kas atsitiko. Jis net neatsiprašė. O buvo Andrejaus vaikystės draugas. Dabar jis vėl planuoja žvejoti Sibire“, – piktinosi ji.

Aukos sutuoktinė patikino, kad teismo sprendimas bus apskųstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius