Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 22

Po Lietuvą keliaus dvišalių jaunimo projektų fotografijų paroda „Develop2gether”

Vilniuje, Lenkų kultūros namuose, praėjusį šeštadienį atidaryta dvišalių – Lietuvos ir Lenkijos – jaunimo projektų fotografijų paroda „Develop2gether“. Ją pirmą kartą pristatė jaunimo projektus remiantis Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas. Ateinančiais metais paroda keliaus per įvairius Lietuvos miestus ir miestelius.
Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo parodos atidarymas.
Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo parodos atidarymas. / Organizatorių nuotr.

„Kiekvieno jauno žmogaus prioritetai, vertybės bei požiūris skiriasi. Tie skirtumai dar ryškesni, kuomet bendros veiklos imasi skirtingų šalių jaunimas, – sakė  Fondo koordinatorė Lietuvoje Kristina Dambrauskaitė. – Todėl natūralu, kad jie sugalvoja įvairiausių būdų, kaip perteikti Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo temą. Kiekvienas projektas, įgyvendintas šio Fondo rėmuose, yra išskirtinis, todėl atrinkti tuos kelis, kurie parodoje lyg ir „kalba“ už visus, buvo tikrai sudėtinga“.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos, kuriose užfiksuotos akimirkos iš jau įgyvendintų projektų – gatvės teatro spektaklio, muzikinio festivalio, konferencijų, gyvosios bibliotekos, veiklų apie rasizmą, ksenofobiją, savanorystės iniciatyvų ir kitų. Šalia kiekvieno projekto fotografijų galima perskaityti pačių dalyvių mintis apie vykdytas veiklas. Anot Fondo koordinatorės, šia paroda siekiama pristatyti ne geriausius, bet kiek įmanoma įvairesnius savo formatu, tema bei pačiais dalyviais projektus.

„Fondas gyvuoja jau trečius metus, tad ir susidomėjimas jo veikla kasmet didėja. Galbūt paroda, kurią pamatyti turės galimybę kiekvienas, padės pritraukti dar daugiau iniciatyvių bei norinčių geriau pažinti kaimyninę šalį jaunų žmonių“, – įsitikinusi Kristina Dambrauskaitė.

Parodos atidarymo dieną veikė ir projektų mugė – jau įgyvendintų jaunimo mainų dalyviai susirinkusiems išsamiau pasakojo apie vykdytas veiklas, dalinosi įspūdžiais bei patirtimi. Parodą iki ateinančių metų sausio 4 dienos bus galima pamatyti Lenkų kultūros namuose Vilniuje, o vėliau ji keliaus po visą Lietuvą – mokyklas, jaunimo ir kultūros centrus.

Apie Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondą

Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas buvo įsteigtas Lietuvos ir Lenkijos Vyriausybių, kurios įžvelgė ypatingą jaunosios kartos vaidmenį formuojant tarptautinius santykius, iniciatyva. Savąją veiklą Fondas, kurio garbės globėjai buvo abiejų valstybių premjerai, pradėjo 2007 m. birželio 1 d.

Fondas finansuoja dvišalius jaunimo projektus, kurių tikslas – griauti stereotipus ir mažinti tautinius nusistatymus, ieškoti šaknų, kurti draugiško bendradarbiavimo atmosferą bei stiprinti ryšius tarp dviejų kaimyninių šalių. 

Fondo lėšomis finansuojamuose projektuose gali dalyvauti kiekvienas 13-30 metų amžiaus žmogus ir su jaunimu dirbantys asmenys. Bendros iniciatyvos – tai ne tik jaunimo mainai, seminarai, mokymai, bet ir įvairūs renginiai, susitikimai bei leidiniai.

Fondo veiklą Lietuvoje ir Lenkijoje administruoja ir remia nacionalinės valdymo institucijos: Lietuvoje – Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniuje, Lenkijoje – Švietimo sistemos plėtros fondas Varšuvoje. Nacionalinės valdymo institucijos teikia ne tik finansinę, bet ir dalykinę paramą, taip pat organizuoja mokymus, kurių tikslas gerinti jaunimo projektų kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius