Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parlamentarė Vilija Aleknaitė-Abramikienė: užuot sprendęs Vilniaus problemas meras Artūras Zuokas toliau fantazuoja

Žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia apie Vilniaus mero Artūro Zuoko ketinimus Žirmūnuose pastatyti aštuonis namus, skirtus ilgalaikei nuomai, papiktino šio mikrorajono gyventojus. „Judėjimo „Taip“ ir jų biznio partnerių priešrinkiminiai paistalai – spjūvis Žirmūnų Šiaurės miestelio gyventojams į veidą“, – rašoma gyventojų kreipimesi į Seimo narę Viliją Aleknaitę-Abramikienę.
Lietuvos delegacijos ESBO PA vadovė Vilija Aleknaitė-Abramikienė
Vilija Aleknaitė-Abramikienė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Virš įžūlumo!” – taip V.Aleknaitė-Abramikienė įvertino mero ketinimus. – „Pirmiausia Vilniaus miesto meras turėtų atsakyti į klausimą, kodėl nepaisydamas besitęsiančių gyventojų skundų, nerado lėšų pastatyti bent vieną vaikų darželį, netgi nerado lėšų kartu su Žirmūnų bendruomene mano siūlytam darželio priestato projektui. Staiga pinigų atsiranda net aštuoniems naujiems  daugiabučiams.“

Anot parlamentarės, visi gyventojų prašymai dėl darželių, mokyklų atsimušdavo į „neturime pinigų“ sieną.

„Šiaurės miestelyje, kur prisigrūdę apie 10 tūkst. gyventojų dar nepastatytas nė vienas darželis, nė viena mokykla ir dar norima prigrūsti daugiau? Gatvės užsikimšę, kiemai pertekliniais daugiabučiais užstatyti, kaip vaikus kasryt nuvežti į kito rajono mokyklas? Gal į marazminio dvimiesčio Kauno filialą?“, – kreipimesi piktinasi žirmūniečiai.

Anot Seimo narės, gyventojai nėra nusiteikę prieš naujas idėjas ir municipalinių būstų plėtra turi vykti, bet jie jau nebetiki nė vienu mero žodžiu. Juk naujai planuojamuose statyti namuose tikėtina gyvens daug jaunų šeimų, kurių vaikams taip pat reikės darželių ir mokyklų. Apie naujų darželių Žirmūnuose atidarymą meras nekalba.

Nekalbama A.Zuoko planuose ir apie ketinimus pasirūpinti Žirmūnų gyventojų saugumu. Būtent dėl A.Zuoko vadovavimo metu padarytų neteisėtų sprendimų ties Kareivių gatve, pažeidžiant visus statybos reglamentus, buvo pradėtas daugiaaukštis statinys, kurio statyba sustabdyta gyventojų pastangomis. Meras pirmiausia privalo ieškoti lėšų įvykdyti Teismo įpareigojimą sutvarkyti čia kasdien žaidžiančių vaikų gyvybei pavojų keliančius pamatus.

Žirmūniečiai pasiryžę nepritarti ir priešintis tokiems Savivaldybės planams, jų žodžiais tariant, tol „prieštarauti mero „info-bio-nano technologinėms fantazijoms“, kol nebus atsakyta į klausimus dėl vaikų darželių ir mokyklų bei kol nebus sutvarkytos kitos kasdien gyventojams „akis badančios“ problemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius