-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių konservatoriai susimovė neužkirtę kelio rusų kapitalo įmonės projektui Zokniuose

Jokiai partijai nepriklausantis Šiaulių miesto tarybos narys Artūras Visockas parašė laišką Lietuvos konservatorių patriarchui Vytautui Landsbergiui. Iš pirmo žvilgsnio – siūlėsi žmogus į partiją tikėdamasis visai nedaug – pirmos pozicijos reitingų lentelėje ir galimybės tapti Šiaulių meru. Taip pat siūlė dabartinius Šiaulių konservatorių lyderius nuleisti žemiau pirmojo dešimtuko. Ką politikas norėjo tuo pasakyti?
Artūras Visockas
Artūras Visockas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Stoti į konservatorių partiją neketinau, bet jei partija būtų sutikusi su tokiais mano pasiūlymais, neturėčiau kur dėtis – tektų stoti, žodžio laikausi. Manau, kad esu labiau reikalingas partijai, nei ji man“, – sakė tarybos narys A.Visockas, pabrėždamas, kad Šiaulių konservatoriai išgyvena rimtą krizę, mesdami iš savo gretų tikrai sąžiningą, bet tiesmuką žmogų – skulptorių Gintautą Lukošaitį.

Konservatoriams atsirūgsta „Skyway“

Rugsėjo 20 dienos vakare A.Visockas suraitė drąsų laišką konservatorių tėvui V.Landsbergiui. Ir dar prisegė Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataro Algimanto Sėjūno pastebėjimus dėl „Skyway“ skandalo Šiauliuose.

Šiaulių konservatoriai nėra tie, kuo iš tiesų dedasi. Tai panašu į brangaus konjako butelį, kurio viduje denatūratas.

Signataras savo tekste plakė partiečius, sudėliodamas įvykių seką ir apnuogindamas konservatorių impotenciją „Skyway“ skandalo fone.

Tekste pabrėžiama, kad rugpjūčio pabaigoje G.Lukošaitis „Skyway“ pavadino rusų žvalgybos projektu, o Jonas Bartkus nutildė savo partietį dažnai socialdemokrato mero Justino Sartausko kartotais žodžiais, jog tuo turėtų rūpintis teisėsaugos institucijos, o ne miesto politikai.

Toliau signataras dėsto, jog sutartis su „Skyway“ pasirašoma, o Lietuvos konservatorių lyderis Andrius Kubilius, G.Lukošaičio paakintas, garsiai pareiškia, kad neaiškaus kapitalo investicijos prie karinių oro pajėgų NATO bazės Zokniuose kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Taip tarsi patvirtinami ir palaikomi G.Lukošaičio anksčiau išsakyti nuogąstavimai.

G.Lukošaitis prisikalbėjo?

Netrukus miesto taryboje įvyko antras balsavimas, kuriame „Skyway“ projektas atšaukiamas ir sutartis su jais nutraukiama. Ta pati taryba, pirmame balsavime balsavusi už „rusų šnipus“, kitame jau nutraukia sutartį.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintautas Lukošaitis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gintautas Lukošaitis

Kaip už tokį politinį akylumą įvertinamas G.Lukošaitis? TS-LKD Šiaulių miesto skyrius uždraudžia G.Lukošaičiui patekti į partijos sąrašą ir pašalina jį iš partijos. Tiesa, jis nepasidavė ir apskundė tokį sprendimą.

G.Lukošaitis teigia, kad Lietuvos konservatorių lyderiai iš jo ir A.Visocko sužinojo apie „Skyway“ projektą Šiauliuose, o ne iš partijos Šiaulių skyriaus.

„Kai perskaičiau apie šį projektą 15min.lt portale, pagalvojau – pokštas. Vėliau žiūriu – balsavimas. Pas mus partijoje nebuvo jokios diskusijos apie tai. Jaučiu pareigą pasakyti rinkėjams, kad Šiaulių konservatoriai nėra tie, kuo iš tiesų dedasi. Tai panašu į brangaus konjako butelį, kurio viduje denatūratas“, – kalbėjo konservatorius.

A.Visockas – konservatorių viltis?

A.Visockas laiške V.Lansbergiui siūlo Tėvynės sąjungai apsivalyti, o tai geriausia būtų padaryti priimant jį į partiją neeiliniu statusu: „Idealus variantas pakviesti mane, kaip nepriklausomą kandidatą, į pirmą sąrašo poziciją ir į mero postą. Kalbu kiek įmanoma objektyviai ir dalykiškai. Sutikčiau, jei V.Damulevičius, J.Barkus, ir gudrusis lapinas A.Nausėda sąraše būtų įrašyti ne aukščiau, kaip sąrašo viduryje.“

Pakvietimą reikėtų išplatinti viešai už „piniguočio“ lėšas per „piniguočio“ spaudos kanalą.“

Laiške tarybos narys neapsiribojo tokiomis sąlygomis: „Į sąrašą paprašyčiau įtraukti keletą nepartinių visiškai patikimų asmenų. Keliems iš jų prezidentė spaudė ranką. Iš Šiaulių skyriaus TS-LKD sąrašo taip pat galima rasti labai puikių žmonių. Jie turėtų atsirasti sąrašo pirmame dešimtuke.“

Ar taptų laisvas ir nepriklausomas A.Visockas konservatoriumi, jei V.Landsbergis išpildytų jo siūlymą? Į tai tarybos narys atsako laiške.

„Vertinčiau, kiek šis kvietimas yra nuoširdus. Nuoširdumas ir dar kartą nuoširdumas, išaugąs natūraliu būdu iš LR dvasios gelmių. Iš krizės galima išeiti pakelta galva. Susidarė labai palanki galimybė. Pakvietimą reikėtų išplatinti viešai už „piniguočio“ lėšas per „piniguočio“ spaudos kanalą.“

Laiške „piniguotis“ įvardintas apylankomis, o leidinio pavadinimas užrašytas konkretus – tai vietinis laikraštis.

Kaip savo laišką paaiškina pats A.Visockas? „Kodėl partijoms yra gerai elgtis blogai? Tai verslas. Mano tikslas sakyti, jog partijos savaime nėra blogis. Tik partijai reikia daugiau teisingų žmonių. Bet kaip tai įmanoma, jei ten yra pekla? Ratas užsidaro – ratą reikia atidaryti.“

Nuoširdumas ir dar kartą nuoširdumas, išaugąs natūraliu būdu iš Lietuvos Respublikos dvasios gelmių.

A.Visockas priminė, kad praėjusiuose savivaldybių rinkimuose jis vienas surinko beveik tiek pat balsų, kaip ir visa konservatorių partija. „Reikia, kad žmonės patikėtų partijomis, pareigūnais, kareiviais. Tai neįmanoma, kuomet Tėvynė tapatinama su blogomis partijomis, o ne gerais žmonėmis.“

Tarybos narys jaučiasi gerokai apvogtas. Meras, anot A.Visocko, savinasi jo nuopelnus dėl to, kad Šiauliuose šiemet yra rekordiškai mažos šildymo kainos.

„Vis dar turiu vilties, jog 25-aisiais laisvės metais kažkas gero įvyks. Be abejonės, geriausi dalykai prasideda Šiauliuose. Paimkite šilumos ūkį – nė vieno privataus tiekėjo. Visas pelnas grįžta žmonėms, todėl šiluma tapo pigi. Meras dabar tuo didžiuojasi, nors anksčiau atvirai demonstravo palankumą privačiam šilumos tiekimui“, – kalbėjo A.Visockas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius