Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Durpės įveikė Nerį sukausčiusį ledą

Kauno rajono savivaldybės sprendimas nuo gresiančio potvynio gelbėtis durpėmis sulaukė ne tik pritarimo. Skeptikai tokią idėją vertino kategoriškai ir siūlė nešvaistyti lėšų. Tačiau paaiškėjo, kad jie klydo.
Ant Neries ledo barstomos durpės
Ant Neries ledo barstomos durpės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos per dvi dienas durpės padarė savo darbą. Pirmadienį Neries upės teritorija nuo Santakos iki Kleboniškio tilto buvo nubarstyta durpėmis. Trečiadienį ją apžiūrėję specialistai konstatavo, jog ledas pragraužtas – vanduo teka laisviau, padaugėjo properšų.

„Viskas pavyko“, – džiaugėsi Kauno rajono savivaldybės Civilinės ir darbo saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Dagilis. Valdininkas pasakojo, kad pirmadienį po pietų pradėjus barstyti durpes nebuvo nusiteikę itin optimistiškai: saulės nebuvo, todėl po pirmosios paros nesimatė didelių pokyčių – upę tebebuvo sukaustęs nepajudinamas ledas. Tačiau antradienį buvo saulėta, todėl trečiadienio žvalgyba jau buvo sėkmingesnė.

„Atvažiuokite ir patys pamatysite. Prie Vilijampolės tilto (dabar Petro Vileišio tiltas – aut. past.), kur pabarstyta durpių, vanduo jau laisvai teka. Kitur irgi paaižėjęs“, – sakė A.Dagilis.

Trečiadienį, kaip ir planuota, lėktuvu durpės barstomos toliau numatytoje teritorijoje – nuo Kleboniškio tilto iki Radikių. Šioje teritorijoje susidariusios ledų sangrūdos, todėl durpės beriamos tirščiau. Tikimasi, kad sinoptikų žadama saulė įveiks ir šį ledą, todėl šiemet nepasikartos pernai metais kovo pabaigoje Kauno rajoną užklupęs potvynis.

Preliminarios hidrologų prognozės potvynį šiemet numato kovo 17-21 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius