Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verdiktas: Neryje, ties Jonava, susidariusios ledų sangrūdos nebus sprogdinamos (atnaujinta 18.18 val., naujos nuotraukos)

Į potvynio zoną patenkančias sodų bendrijas Kauno ir Jonavos rajonuose apžiūrėję specialistai priėmė sprendimą kol kas nesprogdinti ledų sangrūdų, susidariusių Neries upėje, ties Jonava.
Potvynis Jonavos rajone
Potvynis Jonavos rajone / Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Kaip informuoja Kauno rajono savivaldybė, Kauno rajone, „Slėnio“ sodų bendrijoje, apsemta 15 negyvenamų namelių. 

Šiuo metu Kauno rajone ledų sangrūda yra susiformavusi nuo Andriukonių kaimo iki Drąseikų karjero, Lapių seniūnijoje.  

Antradienio ryto duomenimis, „Slėnio“ sodų bendrijoje apsemta apie 15 sodų sklypų ir namelių. Žmonės juose negyvena. Palyginti su pirmadienio naktimi, antradienį ryte, apie 10 val., vandens lygis ties minėta sodų bendrija buvo nukritęs 10 centimetrų.

Specialistai informuoja, kad properšos tarp ledų didėja, tuo pačiu ir vandens pratakumas. Todėl kol kas potvynio grėsmė nedidėja.

Kauno hidrometerologijos stoties viršininko Ričardo Bučinsko teigimu, didžiausios ledų sangrūdos yra susiformavusios Neryje, prieš Jonavą.

Dėl to svarstoma, ar nevertėtų skelbti ekstremalios situacijos. Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Dagilis šiuo metu yra išvykęs į pasitarimą. Jo metu tariamasi, ar sprogdinti ledų sangrūdas Neryje ties Jonava. Primename, kad įsigaliojus naujam Civilinės saugos įstatymui, toks sprendimas priimamas, jei egzistuoja grėsmė ne mažiau trims savivaldybėms.

Vandens lygis šiek tiek pakilęs ir ties Naujasodžio kaimu, kuris pernai nukentėjo per pavasarinį potvynį.

Situaciją stebi Kauno rajono savivaldybės specialistai, seniūnai, budi policija ir gelbėjimo tarnybos.

Papildyta 11.21 val.: Pasak šiuo metu Jonavoje esančio Kauno rajono savivaldybės vyr. specialisto A.Dagilio, kol kas nėra priimta galutinio sprendimo, sprogdinti ar ne ledų sangrūdas Neryje.

„Situacija niekur nėra dramatiška. Todėl dar svarstome, ar verta tai daryti“, – sakė specialistas.

Papildyta 14.05 val.: Užlietas teritorijas Jonavos ir Kauno rajonuose apžiūrėję specialistai nusprendė, jog kol kas nėra būtinybės sprogdinti ledų sangrūdas, susidariusias Neryje, ties Jonava.

Anot A.Dagilio, lyginant su pirmadieniu, vandens lygis Neryje nukrito ir Kauno rajone, ir greta Jonavos. Daugelyje vietų ledo storis minimalus, o sinoptikai artimiausiomis dienomis nežada didelių šalčių. Todėl prognozuojama, kad ledų sankaupas vanduo pats paplaus ir upėje vandens lygis sparčiai nekils.

Į apsemiamų teritorijų ribas patenkančiuose soduose toliau bus stebima situacija: sodų bendrijose paskirti atsakingi asmenys, kurie kasdien tiesiogiai bendraus su savivaldių civilinės saugos atstovais. Budėjimo režimu dirbs ir ugniagesiai gelbėtojai.

Papildyta 18.18 val. Naujausias Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistų padarytas nuotraukas galite pamatyti čia.

PAGD nuotr./Prieagaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) specialistai apžvelgia antradienio padėtį apsemtose sodų bendrijose Kauno bei Jonavos rajonuose.
PAGD nuotr./Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) specialistai apžvelgia antradienio padėtį apsemtose sodų bendrijose Kauno bei Jonavos rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius