Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nevėžio vanduo tebesemia sodų bendrijas prie Naujatrobių (nuotraukos, papildyta 10.44 val.)

Potvynis Kauno rajone dar nesibaigė. Trečiadienį Babtų seniūnijoje, Naujatrobių kaimo kolektyvinių sodų bendrijose, paskelbta ekstremali situacija. Vanduo čia užliejęs 135 pastatus. Ketvirtadienį ryte situacija nebuvo pasikeitusi.
Potvynis Kauno rajone
Kauno rajonas, Saliai / Skaitytojo nuotr.

Kaip praneša Kauno rajono savivaldybė, Raudondvario, Kačerginės, Kulautuvos, Zapyškio ir Batniavos seniūnijose padėtis išlieka sudėtinga. Vanduo nežymiai, tačiau kyla didžiosiose upėse. Babtų seniūnijoje, ties Naujatrobių kaimu, Nevėžio vanduo apsėmė apie 60 sodų bendrijos namų.

Kulautuvoje išsiliejęs Nemunas priartėjo prie sodų namelių, iki artimiausių pastatų teliko vienas metras, Vilkijos apylinkėse vanduo artėja prie regioninio kelio, tačiau kol kas realaus pavojaus, kad jis bus paplautas, nėra.

Trečiadienį ryte posėdžiaudama Ekstremalių situacijų valdymo darbo grupė nusprendė Kauno rajone neatšaukti ekstremalios padėties.

Pasak grupės narių, šiuo metu Radikių, Salių ir Kleboniškių kaimuose likviduojami padariniai, skaičiuojami potvynio padaryti nuostoliai, renkama ir tikslinama informacija apie nukentėjusius socialiai remtinus asmenis.

Papildyta 18.12 val.: Paskelbta ekstremali situacija Naujatrobių kaimo kolektyvinių sodų bendrijose. Trečiadienį po pietų vanduo čia buvo užliejęs 135 pastatus.

Kaip pranešė Kauno rajono savivaldybė, atsižvelgdamas į gautą informaciją iš Kauno rajono policijos komisariato budėtojų apie kylantį Nevėžio upėje vandens lygį, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Bancevičius paskelbė ekstremalią situaciją Naujatrobių kaimo kolektyvinių sodų bendrijose prie Nevėžio upės, Babtų seniūnijoje.

Ryte čia buvo apsemta 60 namų, po pietų vandenyje skendėjo jau 135 pastatai. Savivaldybės darbuotojai ketina visą parą palaikyti ryšį su Babtų seniūnija, sodų bendrijose budės ugniagesiai, policijos pareigūnai, budės ir Kauno apskrities valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba.

Gyventojai apie gresiantį potvynį ar užlietus pastatus Kauno rajone gali pranešti tel. (8 37) 30 55 39, mob. tel. (8 682) 43 929 arba (8 687) 71 636.

Papildyta 10.44 val.: „Vandens lygis Nevėžyje, ties Naujatrobiais, liko toks pat, kaip ir trečiadienį: nei pakilo, nei nusileido. Šlaite gyvenančių žmonių namų jis nesiekia, tik tas valdas ir pastatus, kurie yra pastatyti žemiau. Kaip ir vakar (trečiadienį – aut. past.) apsemti tebėra 135 pastatai. Evakuoti prireikė tik porą šeimų: jas priglaudė kaimynai. Kiti seka situaciją“, – apie padėtį Kauno rajone, sodų bendrijose, ties Naujatrobiais, sakė Kauno rajono savivaldybės civilinės ir darbų saugos tarnybos vyr. specialistas Antanas Dagilis.

Pasak jo, kitos rajono vietovės šiuo metu nėra apsemtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius