Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynio gniaužtai savaitgalį silpo (nuotraukos)

Visą savaitgalį pamarį merkęs lietus neatbaidė smalsuolių, panorusių pamatyti amžiaus potvynį, tačiau jiems teko nusivilti, mat grėsminga vandens stichija lyg tyčia ėmė išsikvėpti, rašo „Lietuvos žinios“.
Ties apsemtu kelio ruožu
Ties apsemtu kelio ruožu / PAGD nuotr.

Šeštadienio vakarą pamaryje pradėjęs pūsti vakarų krypties vėjas išjudino ledus Nemuno žemupyje ir potvynio vanduo liovėsi sėmęs vis didesnes teritorijas. Sekmadienį vanduo jau pradėjo slūgti visuose Nemuno intakuose.

„Bendra situacija stabili, mes ją kontroliuojame, nuolat stebime. Vandens lygis upėse po truputį smunka, nukrito 5–7 centimetrais. Nemune beveik nebeliko ledo“, – sakė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas ir pridūrė, kad daugiau ledų sangrūdų sprogdinti nebereikės.

Vis dėlto savaitgalį potvynis buvo rimtai išgąsdinęs Rusnės gyventojus, mat sekmadienio naktį vanduo ėmė lietis per Pakalnės upės pylimą, tad teko skubiai atgabenti 1 200 maišų smėlio. Tačiau pylimą sutvirtinti spėta ir nelaimės išvengta.

Penktadienį vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ragino smalsuolius nevykti į potvynio zonas, tačiau jo prašymas liko neišgirstas, o pamarys savaitgalį tapo atrakcijų vieta. Į Rusnę smalsuoliai patekti negalėjo, bet jų buvo apstu kitose Šilutės rajono vietovėse, prie Mingės kaimo, Ventėje, taip pat Pagėgių savivaldybėje. Kai kur smalsuoliai net plaukiojo baidarėmis.

Kaip pirmadienį pranešė Automobilių kelių direkcija, kai kurie Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybės rajoniniai keliai tebėra apsemti. Bendras apsemtų ruožų ilgis siekia apie 80 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius