Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynio informacija: ketvirtadienį vanduo kilo, Nemunas pradėjo semti Jurbarką, pamaryje sprogdinti ledai (nuotraukos, video)

Kylantis vanduo toliau kelia daugybę problemų ir nerimo didelėje Lietuvos dalyje, tačiau ketvirtadienį šalies tarnybos buvo susikoncentravusios į du regionus – pamarį ir Panevėžio rajoną.
Užlietas kelias
Užlietas kelias / Alfredo Pliadžio nuotr.

Panevėžio rajone ketvirtadienį toliau buvo sprogdinami ledai Lėvens ir Sanžilės upių santakoje. Sprogdinant trečiadienį pavyko išjudinti tik maždaug pusę ledų sangrūdos. Iki ketvirtadienio vakaro upes kariškiai išlaisvino iš ledų gniaužtų.

Gelbėtojai teigia, kad Panevėžio rajone yra susidariusi gana sudėtinga situacija, čia per vieną parą teko evakuoti 266 gyventojus (prieš tai jau buvo evakuoti 143 žmonės), vanduo apsėmė 864 sodų sklypus ir 66 sodybas.

Dėl susidariusius padėties kai kuriuose Panevėžio rajono dalyse ketvirtadienį buvo paskelbta ekstremali situacija.

„Karsakiškio, Panevėžio ir Paįstrio seniūnijose, Lėvens ir Sanžilės upių zonoje dėl stichinio vandens lygio paskelbta ekstremali situacija“, - ketvirtadienio vakarą 15min.lt informavo gelbėtojai.

Ledai sprogdinti ir Kuršių marių prieigose. Ketvirtadienio vakarą kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus redakciją informavo, kad Atmatos žiotyse sunaudojus keliasdešimt kilogramų sprogmenų, nuo ledų atlaisvintas 300 metrų ilgio ir 100 metrų pločio upės ruožas.

Šilutės rajone ketvirtadienį vanduo toliau sėmė kelią Šilutė–Rusnė. Trečiadienio pavakare virš kelio teliūškavo tik 25 cm vandens. Tuo tarpu ketvirtadienį sutemus virš kelio jau buvo apie 60 vandens.

Ketvirtadienį po pietų ledas Nemune pajudėjo ties Smalininkais, bet sustojo už 1 km. Todėl čia grėsmingai ėmė kilti vandens lygis. Vanduo pradėjo semti Jurbarką, apsemta miesto turgavietė, dalis pastatų. 20 val. duomenimis, vanduo ties Jurbarku kilo toliau. Vanduo kilo ir ties Panemune.

Hidrologai ketvirtadienį pranašavo, kad jau artimiausiu metu Nemune prasidės stiprus ledonešis. Tada vanduo apsems dar didesnius plotus.

VIDEO: Ledo sprogdinimas Atmatoje (Luko Kalvaičio/KAM filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius