Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynio zona plečiasi, tačiau vandens lygis mažėja (papildyta 15.53 val.)

Ties Kauno rajonu pakibusi potvynio grėsmė apėmė didesnę teritoriją. Hidrologų teigimu, ledų sangrūda išplito iki Turžėnų gyvenvietės, kuri yra Neries ir Šešuvos santakoje.
Naujasodis
Naujasodis / 15min skaitytojo nuotr.

„Ledų sangrūdai pasiekus šią vietą, vanduo ties Turžėnais pradėjo kilti. Sekmadienio naktį prie sodų bendrijos „Pašvaistė“ (Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, – red.) esantis kelias buvo apsemtas. Ryte vanduo buvo nuslūgęs. Bet pasakyti, ar tai nepasikartos, negaliu. Kadangi sangrūda ilgėja, didėja ir į potvynio rizikos zoną patenkanti teritorija“, – „15min“ sakė Kauno hidrologijos stoties viršininkas Ričardas Bučinskas.

Pasak specialisto, atšalus orams Neryje daugės ižo: „Ižas didins ledų sangrūdas, nes su juo vanduo sunkiau praplaukia, o ties sangrūda „cementuojasi.“

Atsižvelgiant į artimiausių dienų orų prognozes, kurios žada 18–21 laipsnį šaltį, Radikių, Naujasodžio, Kleboniškio ir Neries aukštupyje esančių kaimų gyventojams patariama toliau laikytis visų rekomendacijų, išplatintų iškilus potvynio grėsmei.

 

Papildyta 15.53 val.:  Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, sekmadienį vandens lygis Naujasodžio kaime, Kauno rajone, nuo vandens aukščiausio taško buvo atslūgęs apie 25 cm. Radikių kaime vandens lygis Neries upėje atslūgęs apie 10 cm. Ties Ginėnų kaimu, Kauno rajone, vandens lygis nukritęs apie 20 cm.

Nepaisant to, Naujasodžio ir Radikių kaimuose toliau budi po vieną ugniagesių gelbėtojų skyrių su valtimis.

Pirmadienį ryte patikrinus vandens lygio pokyčius Neries upėje paaiškėjo, kad, lyginant su vakarykščiu matavimu, vandens lygis nukrito dar apie 10 cm. Naujasodžio kaime – nuo vandens aukščiausio taško atslūgęs apie 35 cm. Radikių kaime vandens lygis Neries upėje atslūgęs apie 20 cm.

Daugiau informacijos apie potvynį rasite specialioje rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius