-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgis prieš potvynį kovojančios Rusnės seniūnui – jo namuose ir seniūnijoje dingo elektra (atnaujinta 14.55 val.)

Elektrikai avarijos vietos pasiekti negali, todėl energijos tiekimą bandoma atstatyti savomis pajėgomis.
Situacija potvynio zonoje ties Rusnės sala šeštadienio popietę
Situacija potvynio zonoje ties Rusnės sala. / PAGD nuotr.

Potvynio atkirstos salos rūpesčiais šiomis dienomis užsivertusį Rusnės seniūną Voitechą Deniušą sekmadienio rytą užklupo nauja problema. Ir jo gyvenamajame name, ir netoliese esančiose seniūnijos patalpose dingo elektra.

Seniūnijos galva galėjo pagalvoti, kad energijos tiekimas nutrūko visoje saloje. Tačiau V.Deniušas greitai išsiaiškino, jog elektros krizė ištiko tik jo namus ir seniūniją.

„K.Donelaičio gatvė 3 ir Neringos gatvė 7 – nutrūko maitinimas šiems dviems pastatams. O pas kitus elektra yra. Aš jau bijojau, kad katilinė bus atjungta, bet ten yra įtampa, ji kūrenama, bent tuo nors gerai“, – portalui 15min.lt pasakojo seniūnas V.Deniušas.

Elektrikai avarijos vietos pasiekti negali, todėl energijos tiekimą bandoma atstatyti savomis pajėgomis.

„Elektrikų brigada persikelti negali – metras vandens. Todėl surinkau vietinius elektrikus, bandysime sutvarkyti savo jėgomis. Elektros tinklų atstovai leido nutraukti plombas, tai ieškome gedimo, lyg kabelis pramuštas. Gal nuo senumo? Dabar konstruojame, kad laikinai padarytume šviesą “, – darbų įkarštyje 15min.lt telefonu pasakojo ir svarstė seniūnas.

Papildyta 14.55 val. Popietę Rusnės seniūnas V.Deniušas portalą 15min.lt informavo, jog dar prieš vidurdienį elektro tiekimą pavyko atstatyti. Nuo tos elektros tinklų vietos, kur energija, dar ateina, iki seniūno namų bei seniūnijos buvo atvestas naujas laikinas kabelis.

Seniūnas kaimynus įspėjo, kad kol energija tiekiama taip, nevalia jungti elektros virdulių, skalbyklių, kitų galingų prietaisų. Mat laikinoji linija nepritaikyta aukštai įtampai.

V.Deniušas minėjo, kad žada taip pakentėti iki pirmadienio, o rytoj jau viliasi sulaukti rimtų meistrų, kurie pašalins gedimą.

„O šiaip visiems žmonėms Rusnėje viskas normalu: vandenį visi turi, elektrą turi“, – pasidžiaugė seniūnijos galva V.Deniušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius