Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejams pamaryje nepasisekė – „Toyota“ visureigiai irgi skęsta (atnaujinta 14.53 val.)

Ankstų sekmadienio rytą maudynėmis šaltame polaidžio vandenyje baigėsi žvejų mėginimas pasiekti namus apsemtu keliu Šilutė–Rusnė.
Nuo kelio nuvažiavusį visureigį „Toyota“ galėjo ištempti tik ugniagesiai.
Nuo kelio nuvažiavusį visureigį „Toyota“ galėjo ištempti tik ugniagesiai. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Iš Rusnės visureigiu „Toyota“ važiavusius vyrus padrąsino vaizdas, kaip vandens kliūtį įveikia kita transporto priemonė.

Deja, visureigio vairuotojas tamsoje prarado orientaciją ir nešamas stiprios srovės nuvažiavo į šalikelę, kur vandens yra dar daugiau nei ant kelio. Automobilio variklis užgeso, į salono vidų ėmė veržtis vanduo.

Žvejai išsikvietė į pagalbą savo draugus, tačiau tie nesugebėjo nutempti ant seklesnio kelio beveik iki variklio dangčio į vandenį panirusios sunkiasvorės mašinos. Tada teko skambinti ugniagesiams gelbėtojams ir prašyti jų padėti.

Atvykusi ugniagesių amfibija visureigį nutempė iki sausumos.

Lietuvos automobilių kelių direkcija sekmadienį pranešė, kad vandens lygis kelyje Šilutė–Rusnė beveik siekia ribą, kai automobiliai per šią patvinusią atkarpą nebekeliami net specialiąja technika.

13 valandą vandens gylis šiame kelyje siekė 75 centimetrus. Lengvieji automobiliai dar keliami specialia valstybės įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ technika. Ši technika gali važiuoti, kai vandens lygis neviršija 80 centimetrų. Iš viso kelyje apsemta 468 metrų ilgio atkarpa.

Iš viso Šilutės rajone apsemtos ir yra sunkiai išvažiuojamos arba neišvažiuojamos dvylikos rajoninių kelių atkarpos. Po vandeniu atsidūrę 38 kilometrai kelių. Vandens lygis šiuose apsemtuose ruožuose svyruoja nuo 15 centimetrų iki pusantro metro.

Pagėgių savivaldybėje apsemti 46 kilometrai kelių. Čia vandens lygis svyruoja nuo 20 centimetrų iki 1,30 metro.

Šilutėje užlieti 27 tūkst. hektarų teritorijos (papildyta 14.53 val.)

Kaip informavo Šilutės rajono civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Renčeliauskas, vanduo Nemune vis kyla. Sekmadienį užlieto kelio Šilutė-Rusnė vandens gylis siekė 75 cm. Automobiliai keliami tralais, o žmonės – specialia transporto priemone. Kol kas pagalbos vietos gyventojams neprireikė.

„Nuo Tatamiškio iki Rusnės susidarusios ledų sangrūdos. Vanduo nepajudėjęs Skirvytėje. Kol šie ledai neišjudės, tol kils vanduo Nemune ir eis į laukus“, – teigė R.Renčeliauskas. Jau yra užlieta apie 27 tūkstančiai hektarų teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius