Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyvios kaunietės jau 15 metų budina bendruomenę

Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ džiaugiasi galėjusi pasveikinti Pagyvenusios moters veiklos centrą, Kauno paslaugų ir laisvalaikio skyrių „Juozapinė“ ir jo vadovę Almantę Rabikauskienę su gražia 15 metų veiklos sukaktimi.
Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ džiaugiasi galėjusi pasveikinti, Kauno paslaugų ir laisvalaikio skyrių „Juozapinė“ ir jo vadovę Almantę Rabikauskienę su gražia 15 metų veiklos sukaktimi
Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ džiaugiasi galėjusi pasveikinti, Kauno paslaugų ir laisvalaikio skyrių „Juozapinė“ ir jo vadovę Almantę Rabikauskienę su gražia 15 metų veiklos sukaktimi

Organizacijos „Vieningo Kaunas“ atstovas Tomas Žebuolis buvo vienas iš daugelio šią šviesią Žemųjų Šančių bendruomenėje veikiančią organizaciją sveikinusių miestiečių. Jubiliejaus šventėje taip pat dalyvavo Kauno miesto Šančių Seniūnas ir seniūnijos, Žemųjų Šančių bendruomenės, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, Maltos ordino, kitų organizacijų bei visuomenės atstovai, koncertavo Kauno klinikų moterų choras „Kanklės“.

„Išėjus į pensiją, žmogui dažnai tarsi atsiveria praraja – jautiesi nereikalingas, sumažėja pajamos. Tada geriau galvoti ne tik apie save ir artimuosius, bet apie visus žmones. Kai galvoji apie kitus – gal jiems blogiau, gal ką gali padėti – užmiršti save, ir bėdos kažkaip pasitraukia“, – sakė „Juozapinės“ cento vadovė Almantė Rabikauskienė.

Šis centras veikia nuo 1998-ųjų. „Juozapinėje“ – 60 savanorių, jos per metus be užmokesčio triūsia apie 12 tūkstančių valandų: lanko ir slaugo vienišus senukus, stokojantiesiems dalina sriubą.

„Vadovaujamės nuostata, kad savanorystė ir senatvė visus sulygina. Organizacijoje yra mokslo daktarių, medikių ir bedarbių, ponių ir panelių, bet čia nėra viršininkių. Vadiname viena kitą tik vardais, ir kiekviena dirbame savo darbą“, – tęsė A. Rabikauskienė.

“Juozapinės” centras yra puikus senjorų užimtumo pavyzdys
“Juozapinės” centras yra puikus senjorų užimtumo pavyzdys

 ““Juozapinės” centras yra puikus senjorų užimtumo pavyzdys: vyresnio amžiaus moterys atranda gyvenimo pilnatvę savanoriškai besirūpindamos silpnos sveikatos senjorais ir dirbdamos visuomenės labui. Tokių organizacijų turėtų būti kiekvienoje seniūnijoje”, – teigė T.Žebuolis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius