Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar yra ilgaamžiškumo piliulė?

Kaip ilgai ir sveikai gyventi? Ar yra piliulė, kuri padėtų išspręsti daugelį su amžiumi susijusių sveikatos problemų ir taip pailgintų gyvenimo trukmę?

Visiems gerai žinomas japonų ilgaamžiškumas: jų moterys gyvena vidutiniškai apie 86 m., o vyrai – 80 m. Lietuvės už japones gyvena 11 m. trumpiau, o lietuvių ir japonų vyrų gyvenimo trukmė skiriasi net 18 metų. Aišku, ne mūsiškių naudai. Tačiau įdomu dar ir tai, kad du iš trijų apklaustų Japonijos piliečių (67 proc.) laiko save laimingais. Kur slypi ilgo ir laimingo gyvenimo paslaptis?

Vakariečiai ilgaamžiškumą paprastai tapatina su ilgu gyvenimu, tačiau Rytų medicinai ilgaamžiškumas reiškia dar ir „gyvenimo kokybę“, todėl ilgas gyvenimas be sveikatos, gyvybiškumo ir džiaugsmo yra laikomas beprasmiu.

Gamtos sukurtas ir laiko patikrintas

Atsigręžkime į gamtą – ji sukūrusi pačias tobuliausias apsaugos sistemas. Viena tokių – resveratrolis, kurio vartojimo patirtis Rytų medicinoje siekia tūkstančius metų.

Resveratrolis – biologiškai veikli medžiaga.  Ją gamina pats augalas ir šios medžiagos daugėja augale, kai jį veikia stresinės aplinkos sąlygos: šaltis, karštis, grybelinė, virusinė bei bakterinė infekcijos, ultravioletiniai ar radioaktyvūs spinduliai. Resveratrolis ekstrahuojamas iš plačialapės rūgties (HU Zang) šaknies, kuri auga Himalajų kalnuose. Rytų medicinoje ši medžiaga vartojama daugiau nei 2 tūkst. metų organizmui atjauninti, imunitetui stiprinti, šlakams valyti, cholesteroliui mažinti, taip pat vėžio profilaktikai, odos bei plaučių  ligų profilaktikai.

Natūralus antioksidantas resveratorlis neutralizuoja laisvuosius radikalus. Būtent laisviesiems radikalams susikaupus, išsiderina organizmo homeostazė ir padidėja rizika susirgti. Resveratrolis laikomas vienu stipriausių gamtoje esančiu antioksidantu: jo antioksidacinis aktyvumas 20 kartų didesnis nei vitamino C, 17 kartų didesnis nei kofermento Q10, 5 kartus viršija beta karotino aktyvumą. Veikiausiai dėl visų šių savybių, resveratrolis mokslininkų vadinamas raktu į ilgaamžiškumą. Gal tai ir yra ilgo japonų gyvenimo priežastis?

Kodėl reikėtų vartoti resveratrolio?

Publikuota daugybė mokslinių straipsnių apie naudingus resveratrolio padarinius sveikatai.

Preliminarūs tyrimai rodo, kad resveratrolis rekomenduojamas moterims, nes tai yra augalinis estrogenas, kuris padeda išsaugoti gražią odą, sveikus nagus ir plaukus, taip pat padeda normalizuoti medžiagų apykaitą bei gerina savijautą premenopauzės ir menopauzės periodu.

Galiausiai paaiškėjo, kad resveratrolis saugo nuo vėžio, nes slopina kancerogenezę.

„Galiausiai paaiškėjo, kad resveratrolis saugo nuo vėžio, nes slopina kancerogenezę. Ypatinga jo įtaka krūties vėžiui. Kaip žinoma, didelę įtaką krūties vėžiui vystytis turi hormonų estrogenų apykaitos sutrikimas, kada atsiranda tarpinis produktas – estradiolis, kuris skatina vėžinės ląstelės atsiradimą. Taigi resveratrolis užima estradiolio vietą ir taip užkerta sumažina riziką susirgti  kelią krūties vėžiu vystimuisi.

Dar vienas įdomus mokslininkų atradimas – genų  inžinerija – ateities mokslas.

Taigi resveratrolis padeda išsivaduoti nuo daugelio su amžiumi susijusių sveikatos problemų, veikdamas į su amžiumi susijusius genus (SIR1; SIR2 ir  kt).

Harvardo medicinos mokykloje buvo atliktas tyrimas, kuris parodė, kad resveratrolis suaktyvina ilgaamžiškumo geną kai kurių mielių gentyse ir gali pailginti gyvenimo trukmę net 70 proc. Jis veikia taip pat, kaip kalorijų apribojimas (vienintelis moksliškai įrodytas būdas padidinti ilgaamžiškumą) aktyvuojant SIR genus. Tai mūsų mokslo ir medicinos ateitis.

Daugiau informacijos rasite www.sveikaisirdziai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius