-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moderniausios technologijos praradusiems dantis – jau Lietuvoje

Išmaniosios technologijos ir inovacijos vis labiau skverbiasi į kasdienį mūsų gyvenimą. Šiandien turime ir kasdien naudojame modernius prietaisus ir įrengimus, kurie prieš keliolika metų galėjo atrodyti, kaip iš fantastinių Žiulio Verno romanų. Tačiau mums gerokai mažiau žinomi naujausi technologiniai pasiekimai šiuolaikinėje medicinoje, tiksliau odontologijoje. Pasirodo ir čia labai gelbsti modernios technologijos. Naudojantis jomis „atsarginės detalės“ (šiuo atveju nauji dantys) pakeičiamos vos ne greičiau nei automobilio ratai.
,,Be kompiuterio negalėtumėm atlikti nė vienos implantacijos. Skaitmeninės technologijos labai padeda diagnozuoti, planuoti gydymą, atlikti operacijas, pagaminti dirbtinius dantis , - sako S. Bankauskas.
,,Be kompiuterio negalėtumėm atlikti nė vienos implantacijos. Skaitmeninės technologijos labai padeda diagnozuoti, planuoti gydymą, atlikti operacijas, pagaminti dirbtinius dantis , - sako S. Bankauskas.

Nuo dantų skausmo ar jų netekimo nė vienas  mūsų neapsaugotas, o sveiki ir tvarkingi dantys – labai svarbūs kiekvienam, bet kokį darbą dirbančiam. Ne veltui liaudyje sakoma: ,,yra duonos, tiktai turėk gerus dantis”. Naujausius dantų atkūrimo ant aukščiausios kokybės implantų metodus taikantys Lietuvos odontologai tik per vieną vizitą pašalina sugedusį dantį, įdeda implantą, kuris atstoja danties šaknį, ir ant jo – naują dantį. Kai savų dantų visai nelikę, per vieną dieną gali būti atkurti visi vieno, ar net abiejų žandikaulių dantys. Mums, pripratusiems prie ilgų ir kankinančių dantų gydymo procedūrų, tai skamba labai neįtikėtinai.

Vienas iš tokius ,,stebuklus“ kuriančių šalies odontologų yra Dantų priežiūros centro klinikų tinklo vadovas, implantuojantis gydytojas Simonas Bankauskas. Savo darbe jis taiko dantų implantavimo pradininkės, pasaulio implantavimo rinkos lyderės, švedų kompanijos ,,Nobel Biocare“ modernias metodikas. Paprašėme gydytojo plačiau papasakoti apie  naujoves dantų atkūrimo srityje.

– Gydytojau, ar tikrai įmanomi tokie ,,stebuklai“, kai atėjęs be dantų išeini su visais naujais?

– Įmanomi. Bedančių pacientų gydymui specialiai sukurtas, kompanijos ,,Nobel Biocare“ patentuotas gydymo metodas ,,Аll-on-4 (išvertus – „visi ant keturių”) įprastai leidžia atkurti vieno žandikaulio dantis tik ant 4 implantų. Ant jų iš karto, po implantavimo procedūros, tvirtinami laikini, o po pusmečio ar vėliau – nuolatiniai dantų protezai. Žmogus, jau tą pačią dieną po operacijos gali šypsotis, turi  kuo kramtyti ir gali gyventi savo įprastu gyvenimo ritmu.

– Kaip jums pavyksta „priversti“ naujus dantis ,,dirbti“ iš kart po implantavimo? Juk anksčiau buvo įprasta, kad žmogus turi laukti, kol implantai prigis?

– ,,Nobel Biocare“ implantai padengti specialia medžiaga leidžiančia pakankamai tvirtai „įsikabinti” implantui į kaulą. Todėl implantas tvirtai laikosi ir mes turime galimybę iš karto juos ,,apkrauti“, t.y. uždėti laikinus dantis. Taikant šį metodą Dantų priežiūros centro klinikose per metus dantys atkuriami šimtams gyvenimo džiaugsmą ir pilnatvę praradusių bedančių pacientų. Paprastai jau pirmo vizito metu yra įsriegiami visi implantai ir ant jų tvirtinami laikini dantų protezai, kuriais galima kramtyti.

– Galime tik įsivaizduoti, kaip plačiai po tokio gydymo šypsosi jūsų pacientai.

– Taip, žmonės labai džiaugiasi, juolab kad prieš tai ne vienas jų jau būna praradęs viltį turėti tvirtai besilaikančius ir natūraliai atrodančius dantis. Per septynis savo praktikos metus esu matęs ne vieną pacientą, kuris buvo įsitikinęs, kad, dėl sunykusio žandikaulio, jam jau niekas negali padėti, vienintelė išeitis – išimami protezai ir jokių implantų. Tačiau klinikoje atlikę kompiuterinę tomografiją randam begalę implantavimui tinkamo kaulo, kurį išnaudojame atkurdami dantis, pritaikydami konkrečiam paciento atvejui tinkamus ,,Nobel Biocare“ implantus.

– Sakote ,,konkrečiam atvejui tinkamus implantus“. Ar jų yra įvairių?

– Šiam atvejui ,,Nobel Biocare“ yra sukūrusi specialius implantus, jų sudėtines dalis ir gydymo protokolą (paprasčiau sakant planą ar taisykles, kuriomis reiktų  vadovautis). Mes savo klinikoje pirmieji Lietuvoje pradėjome naudoti ilguosius ,,Zygoma“ implantus, kurie, esant sunykusiam žandikauliui, yra sriegiami į skruostikaulį – kaulą, kuriame beveik visiems pacientams galima tvirtai fiksuoti vieną ar daugiau implantų. Visos galimybės yra kartais sunkiai įsivaizduojamos, tačiau jos dažnai tampa realybe žmonių burnose.

– Ir pabaigai – šiandien pasaulį užvaldė modernios technologijos. Ar kompiuteriai gelbsti ir ,,sukuriant“ naujus dantis?

– Be kompiuterio negalėtumėm atlikti nė vienos implantacijos. Skaitmeninės technologijos mums labai padeda diagnozuoti, planuoti gydymą, atlikti operacijas, pagaminti dirbtinius dantis ir t.t. Dantų priežiūros centre turime naujausią kompiuterinį tomografą, suteikiantį galimybę matyti burnos ertmę 3D vaizdu ir įvairiais pjūviais, tai leidžia tiksliai įvertinti tikrąją žandikaulio būklę ir suplanuoti galimus gydymo variantus bei vizualiai parodyti gydymo eigą pacientui. Gydytojo, kaip žmogaus ir specialisto, svarba šiame kontekste yra labai didelė, bet skaitmeninės technologijos didina tikslumą ir saugumą, gerina kokybę.

Gydytojas S. Bankauskas (trečias iš dešinės) ir Dantų priežiūros centro kolektyvas džiaugiasi galėję padėti ne vienam žmogui, kuris jau buvo praradęs viltį turėti tvirtai besilaikančius ir natūraliai atrodančius dantis.
Gydytojas S. Bankauskas (trečias iš dešinės) ir Dantų priežiūros centro kolektyvas džiaugiasi galėję padėti ne vienam žmogui, kuris jau buvo praradęs viltį turėti tvirtai besilaikančius ir natūraliai atrodančius dantis.

 Apie Dantų priežiūros centre taikomas modernias dantų atkūrimo metodikas žiūrėkite

 

Savanorių pr. 271, Kaunas, Tel. 8 632 00 005

  DPC adresus Mažeikiuose, Jurbarke, Anykščiuose, Raseiniuose rasite  www.dpc.lt

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius