Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meras ignoruos smulkiųjų verslininkų problemas?

Vakar Kauno miesto tarybos frakcijos kreipėsi į merą su raginimu išgirsti Kauno smulkiųjų verslininkų pagalbos šauksmus. Tarybos nariams nerimą kelią faktas, kad į šiuo metu rengiamo kioskų, paviljonų specialaus plano rengimo darbo grupes nėra įtraukti smulkaus verslo atstovai. Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ inicijuotą kreipimąsi palaikė Kauno miesto tarybos „Dirbame Kaunui“, Liberalų sąjūdžio, partijos „Jaunoji Lietuva“, Socialdemokratų, Darbo partijos ir jungtinė frakcijos.

„Šios savaitės pradžioje vyko specialaus plano viešas aptarimas, tačiau į posėdį nebuvo pakviesti miesto tarybos nariai. Be to, posėdyje nedalyvavo nei miesto meras, nei savivaldybės administracijos vadovai. Tikriausiai todėl niekas neišgirdo smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų argumentuotų pasiūlymų. Šiandien kreipėmės į merą su prašymu ne tik išklausyti smulkiųjų verslininkų nuogąstavimus, bet ir įtraukti juos į specialaus plano rengimo procesą“,- teigia „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Kauno miesto tarybos frakcijos atstovų pasirašytame dokumente prašoma Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos deleguotus atstovus įtraukti į kioskų, paviljonų specialaus plano rengimo darbo grupės sudėtį iki birželio 9 d.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius 2012 m. liepos mėn. 31 d. pavedė rengti kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo specialųjį planą. Planavimo tikslai: sureguliuoti laikinų prekybos paslaugų teikimo statinių ir prekybos įrenginių išdėstymą viešose vietose ir suformuotose žemės sklypuose Kauno mieste. Planą rengia savivaldybės įmonė „Kauno planas“.

Kovo 27 d. Kauno Verslo tarybos posėdyje meras susirinkusiems smulkiesiems prekybininkams, miesto politikams ir žurnalistams pareiškė, kad rengiamas kioskų išdėstymo specialusis planas yra embriono stadijoje ir savivaldybės urbanistai kol kas tik suženklino visus kioskus. Tuo pačiu miesto vadovas suskubo raminti susirinkusius kioskų savininkus ir pasakė: "Tie, kurie veikė, aš manau, veiks ir toliau".

Tačiau visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai pastebi, kad tokie pasisakymai neatitinka savivaldybės veiksmų:  2012 m. pradėto rengti specialaus plano koncepcijoje įvardintos alternatyvos, tarp kurių ir siekis nuo 617 iki 308 sumažinti dabar veikiančių mažųjų prekybos vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius