-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 20 gražiausių Kauno rajono benamių

Kalėdų laikotarpiu norisi nors trupučio vilties bei šilumos. Linksmakalnyje, Kauno rajone, yra įsikūrusi VŠĮ „Penkta koja“. Čia, pradžioje visiškuose griuvėsiuose, o šiandieną jau į jaukius namus panašėjančiame pastate gyvena daugiau nei trys dešimtys šunų ir kačių. Prieglaudos atstovė Agnė patikslina, kad pas juos pakliūna ir kitokie gyvūnai, pavyzdžiui,ežiai. „Visiems reikia pagalbos, visus be išimties stengiamės išgelbėti“ – priduria ji.
Gyvūnų prieglauda VŠĮ "Penkta koja" ir  VIVACOLOR organizavo akciją – TOP 20 gražiausių prieglaudos gyvūnų.
Gyvūnų prieglauda VŠĮ "Penkta koja" ir VIVACOLOR organizavo akciją – TOP 20 gražiausių prieglaudos gyvūnų.

Gyvūnų prieglauda VŠĮ "Penkta koja" ir  VIVACOLOR organizavo akciją – TOP 20 gražiausių prieglaudos gyvūnų. Tikslas – parodyti, kad prieglaudoje gyvenantys šunys ir katės taip pat gali būti be galo žavūs ir mieli,  taip pat paskatinti gerų žinių augimą - gal kas nuotraukose atpažinsite sau skirtą draugą ir parsivešite jį į savo namus?

Artėjant gražiausioms metų šventėms mus užklumpa ne tik malonūs rūpesčiai, bet vis dažniau šokiruoja liūdnos žinios iš gyvūnų prieglaudų. Kuomet vieni iš paskutiniųjų stengiasi  gelbėti miškuose, šaltyje paliktus šunis ir kates, kiti besąžinės graužaties, tuos pačius išgelbėtus nelaimėlius migdo.

Mūsų visuomenei vis dar labai trūksta elementaraus žmogiško suvokimo, kas yra gyvybė, kaip ja tinkamai rūpintis, ką reiškia dalintis. Trūksta ir empatijos - užuot susitelkę į problemą ar paskatinę žmogų nepasiduoti, mėginti ieškoti sprendimo prieš paliekant gyvūną likimo valiai, jį pasmerkiame. Kas gi nori būti viešai nulinčiuotas? Taigi, taip ir sukasi tas bėdų ratas.

Linksmakalnio gyvūnų prieglaudos viduje daug garsų, daug maisto dubenėlių, pavadėlių, apkramtytų žaislų ir stovi papuošta eglutė. Vienoje pastato pusėje jau įkurdinti šunys su katėmis - voljeruose šilta ir minkšta, tik vietos kai kuriems mažokai. Kitoje pastato pusėje pastatyti pastoliai,  matosi palikti dažų kibirėliai. VŠĮ „Penkta koja" atstovai sako:  „Gyvūnų prieglaudose - ne vien liūdnos žinios. Visai neseniai paskambino VIVACOLOR dažų atstovai, jie atsiliepė į mūsų prašymą pagelbėti statybinėmis medžiagomis. Vos keli skambučiai ir mes jau turėjome štai tiek dažų" - į kampe pastatytą įvairaus litražo kibirėlių krūvą rodo Agnė.  Tad dabar prieglaudos sienos nudažytos ryškiomis spalvomis, atrodo jaukiai.  Agnė su užsidegimu pasakoja apie čia planuojamą įrengti prausyklą, atskirą erdvę katėms, sandėliuką.  "Štai čia drėksta kampas" - pasiguodžia, - " Viską darome patys savomis, kartais nelabai išmanančiomis, rankomis. Pradžioje pirkomės dažus patys, aišku, pigiausius, nemokėjome tinkamai paruošti paviršiaus, viskas ėmė griūti... Bet dabar turime kur kreiptis, dažų ekspertai padeda ištaisyti klaidas. Kartais užtenka tik patariamojo žodžio, mums tai taip pat labai didelė pagalba".

Viešnagės metu buvo atvažiavę keli žmonės, atvežė maisto.Savanoriai papasakojo, kad didelė dalis reikalingų lėšų surenkama iš žmonių skiriamų 2 %.

"Taip po truputį judame, tikrai nestovime vietoje" - besišypsodamas sako vienas jų.

Svarbiausi čia – benamiai gyvūnai. Tai yra toji visos rutinos dalis, dėl kurios čia ir važiuojama. Atvykusiems leidžiama su visais gyvūnais susipažinti, paglostyti, išeiti pasivaikščioti. Kiekvienas jų turi savitą istoriją, dar daugiau - kiekvienas jų yra atskira asmenybė. Vieni šunys santūresni, nesiblaško, nešokinėja, kantriai klauso kai kalbini, tuo tarpu kiti trykšta begaline energija - kviečia žaisti, maskatuoja uodegomis, loja.Katės, matyt kaip visuomet, atrodo išdidžiai ir savimi patenkintos, bet leidžiasi glostomos ir leidžia tą širdžiai mielą murkiantį garsą.

Pirmoji mintis susidūrus su gyvūnais šioje prieglaudoje - tai ne liūdesys ar gailestis, o suvokimas, kad jie gyvena saugiai ir šiltai. Tai nepailstančių savanorių nuopelnas.  Antra mintis - jiems reikia žmogaus. Ne žmonių, bet savo žmogaus, tokio kaip ir jie: kai kam ramaus ir santūraus, kai kam gamtą, išvykas, judėti mėgstančio šeimininko.

Iš viešnagės Linksmakalnyje išvykome netuščiomis - kolegą Joną įkalbėjome namo pasiimti šiandien jau Bahu vadinamą mišrūną.

Taigi labai svarbu suvokti, kad prie gerų darbų galime prisidėti kiekvienas iš mūsų. Mes tikrai visi tai žinome, bet nuolatos pamirštame.Linkime nepabijoti susikrauti lauknešėlius ir aplankyti prieglaudas. Savanoriai tikina, kad Linksmakalnyje tikrai esate visi laukiami.O jei Linksmakalnio gyvūnų TOP20 fotogalerijoje jau dabar radote gyvūną sau, kviečiame nedelsti ir susisiekti su VŠĮ „Penkta koja“ savanoriais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius