Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio kalba – raktas į pasaulį!

Edukacinė bendrovė „Kalba.Lt“ skelbia akcijų lietų! Nauji metai – nauja pradžia. Tai pats tinkamiausias laikas įgyvendinti senus planus: kad ir tokius, kaip kalbų mokymasis. Visi septyni„Kalba.Lt“ filialai, įsikūrę skirtinguose Lietuvos miestuose,kviečia mokytis kalbų. Jie yra parengę gausų kalbų kursų suaugusiems ir vaikams akcijų bei dovanų rinkinį. Iš gausybės pasiūlymų kiekvienas galės išsirinkti sau tinkamiausią. Skubėkite pasinaudoti pasiūlymais jau dabar!

Ar įmanoma rasti nors vieną priežastį, įrodančią, kad neverta mokytis užsienio kalbų? Ilgai mąstę, vargu ar galėtume tokią įvardyti. Tačiau galima ilgai kalbėti apie tai, ką suteikia gebėjimas suprasti ir mokėti kokią nors užsienio kalbą. Sakoma, jog kalbų mokymasis gerina protinę veiklą, atmintį.Naujaiišmokta kalba skatina bendrauti, kurti naujus ryšius, keistis naujomis idėjomissu bendraminčiais, gyvenančiais už tolimų horizontų. Mokant bent vieną užsienio kalbą,lengviau pasiekiama įvairi informacija, labiau pasitikima savimi įvairiose gyvenimo situacijose. Mokant daugiau kalbų,paprasčiau pajusti kultūrų įvairovę, atsiveria didesnės karjeros galimybės ir, svarbiausia, tobulėjama. Ir tai tik nedidelė dalis to, ką žmogui suteikia naujos užsienio kalbos mokymasis. O arsusimąstėte, kokios galimybės atsiveria žmogui, kuris moka dvi, tris ar keturias kalbas? Atsakymas paprastas – beribės!

Tad galime drąsiai pasakyti – mokytis užsienio kalbų yra be galo naudinga. O kokią kalbą mokytis, kiekvienas renkasi pagal savo poreikius. Vieni teiks pirmenybę praktiškajai anglų, kiti –romantiškajai italų, treti – kasdienybę griaunančiai kinų ar graikų. Kiekviena kalba mus praturtina savaip. Užsienio kalbų mokėjimas – neatsiejama šiuolaikinio žmogaus savybė, kuri leidžia jam būti mobiliu, moderniu. Tai tarsi suteikia galimybę geriau išnaudoti gyvenimo siūlomas galimybes.

 

Tačiau verta atkreipti dėmesį į patį pasirinktos kalbos mokymosi procesą. Nuo to, kokiu būdu mokomasi, priklauso ir pats rezultatas.Svarbiausia, jog kalbos mokymasis nebūtų kančia. Šis procesas turėtų sudominti ir dar labiau skatinti besimokantįjį „įsimylėti“ kalbą.

Specialistai pritaria, jog pirmiausia reikėtų mokytis pagrindinių skaitymo ir klausymų įgūdžių.Patariamaskaityti knygas, laikraščius ar įvairius internetinius portaluspasirinkta užsienio kalba. Tai pats geriausias būdas formuoti žodyną, be to, išmokstama įvairių frazių ir žodžių junginių. Nepamirškite – garsus skaitymas tobulina tarimo įgūdžius.Be to,klausantis įvairių radijo laidų ne tik įsimenamos įvairios sakinių konstrukcijos, gerėja ir tarimas. O taisyklingai tariant išvengiama susikalbėjimo nesusipratimų.

Mokantis užsienio kalbos, patartina kuo dažniau vartoti naujas frazes. Ypač geras mokymosi būdas – diskutuoti. Nes diskutuojant, bendraujant užsienio kalba su kitais žmonėmis,vartojami naujai išmokti žodžiai ir frazės, įtvirtinami kalbėjimo įgūdžiai.Šios diskusijos nejučia skatina jus mąstyti ta užsienio kalba, kurią mokotės. Tai pats svarbiausias dalykas.

Jei mokotės savarankiškai, sunku rasti galimybių dalyvauti diskusijose ir surasti bendraminčių, kurie mokytųsi tos pačios užsienio kalbos kaip ir jūs. Tokiu atveju gelbsti įvairūs organizuojami kalbų kursai. Pagrindinis kursų privalumas tas, kad juose mokomasi su kitais žmonėmis grupelėse. Todėl atsiranda pokalbių įvairiomis aktualiomis temomis, bendravimo ir diskutavimo galimybė. Be to, dėstytojas, kuris organizuoja visą mokymosi procesą, mėgina sudominti, skatina besimokantįjį, pasako daromas klaidas bei akcentuoja, kokiam dalykui reikėtų skirti daugiau dėmesio ir padirbėti. Su dėstytojo pagalba jūs mokysitės nuosekliai, planingai, pagal atitinkamą struktūrą, nebus „simuliavimų“ bei atidėjimo.

Užsienio kalbų kursų pasiūla didelė, todėl reikėtų atidžiai pasidomėti, kokiemokymo metodai taikomi. Edukacinė bendrovė „Kalba.Lt" taiko išskirtines metodikas, paremtas ekspertų patirtimi. Be to, bendrovė, švietimo srityje dirbanti jau 20 metų, puikiai suvokia besimokančiųjų poreikius. Šios metodikos padeda greitai ir efektyviai mokytis naujos kalbos bei džiaugtis kiekviena mokymosi proceso akimirka.

„Kalba.Lt" taiko išskirtines metodikas, paremtas ekspertų patirtimi. Be to, bendrovė, švietimo srityje dirbanti jau 20 metų, puikiai suvokia besimokančiųjų poreikius. Šios metodikos padeda greitai ir efektyviai mokytis naujos kalbos bei džiaugtis kiekviena mokymosi proceso akimirka.

Viena mėgstamiausių yra „Efektyvaus filmų žiūrėjimo“ metodika. Jos esmė – mokymasis žiūrint filmus ir vaizdo užduotis originalo (studijuojama) kalba. Vaizdo medžiaga žiūrima grupių, kas kelios minutės informacija aptariama.Toks mokymo būdas išties efektyvus: lengvai lavinami bendravimo įgūdžiai, praktiškai taikomas naujas žodynas bei kalbos struktūra, teorinės gramatikos žinios,tobulinama tartis, lavėja klausymo įgūdžiai.

„Kalba.Lt“ specialistai siūlo ir kitą –„Efektyvaus skaitymo“– metodiką. Tai pagal grupės lygį bei interesus parinktų knygų skaitymas ir turinio atpasakojimasbeiinterpretavimas. Ši metodika padeda gerinti rašymo įgūdžius, plėsti žodyną, lavinti kalbėjimo įgūdžius. Žodžiusvartojant įvairiuose kontekstuose daug lengviau įsisavinti jų vartoseną bei prasmę nei naudojantis įprastu žodynu.

Naudojamos originalios ir patikrintos metodikos, ilgametė „Kalba.Lt“ specialistų kalbų mokymo patirtis, puikiai organizuotas mokymosi procesas, įkvepianti ir skatinanti mokytis aplinka bei savo darbą mylinčio dėstytojo pagalba leidžia tikėtis, jog mokymasis ne tik duos laukiamų rezultatų, bet bus įdomus ir prasmingas.

Tad, jeigu svajojote mokėti kurią nors užsienio kalbą, nieko nelaukite ir pradėkite mokytis! Ne veltui sakoma, jog nauja išmokta kalba suteikia naują gyvenimą: dar spalvingesnį, dar įdomesnį ir teikiantį naujų galimybių. Siūlome Jums išmėginti kokybiškus ir efektyvius „Kalba.Lt“ kalbų kursus.

Daugiau informacijos apie kursus ir nuolaidas rasite http://www.kalba.lt/kalbos-kursai/kalba-lt-naujienos/

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius